CHP İl Başkanı Murat Pulat'ı ziyaretine eski Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Harun Akın,"Benim bu arkadaş ilişkilerimi siyasi kongrelere taşımaya devam edenler oluyor. Ben bunu sosyal medyalarda görüyorum. Paylaşımları sırf beğeni alsın diye beni kullanmaktan vazgeçmıyorlar.
Bunlara diyecek bir şeyim yok." dedi.

1 Ekim'deki ilk Kongresi ne katılamayacağını ifade eden Harun Akın attığı konuşmada şunları söyledi:

"Zonguldak‘ta bulunma sebebim Valimiz Osman Hacıbektaşoğlu ve Emniyet Müdürümüz Sinan Ergen'i göreve başlamış olması nedeniyle onları ziyaret edecek olmandır. Memleketimiz adına görevlerinde başarılar diledim.
Milletvekili seçildiğinden bugüne kadar kentimize atanan bütün valileri ziyaret etmişimdir.
Bunun yanında ben Zonguldak'ta oturmuyorum tabii ki ama Zonguldakdaki ticari hayatım devam ediyor.
Zonguldak’ta akrabalarım ve bir takım sorumluluklarım var. Onlarla  ilgili yapmam gereken işler vardı ve hepsini yanyana koyup Zonguldak programı yaptım. Her geldiğimde takdir edersiniz ki Zonguldak parti binamızda uğramışımdır.
Örgütün bütün kademelerinde yer almış bir siyasetçi olarak bu tür ziyaretlere hep önem
göstermişimdir." 

"PAYLAŞIMLARI SIRF BEĞENİ ALSIN DİYE BENİ KULLANMAKTAN VAZGEÇMİYORLAR" 

"1 Ekim'de il kongremiz var, il kongresinde bulunmayacağım. Zonguldak‘a gelince bana bunu bir çok arkadaşım sordu. Zonguldak‘ta ne yapacağıma dair meraklılar da var. Ben merkez ilçe kongresine de gelmedim. İl kongresine de gelmeyeceğim. Bunlar benim bugün aldığım kararlar değil. 
Bana duyulması gereken saygı neticesinde bunları dile getirmek gerekiyor. 
Ben CHP’nin bu dönem mahallelerinde başlayan delege takviminden sonra bütün CHP’li üyelere ve bütün bütün adaylara başarılar diledim.
Ben halen o noktadayım, ne ilçe kongrelerine ne de il kongrelerine gelerek işin tarafı olmayacağımı yönünde karar almıştım. Bu kararın devam ediyor. Ama görüyorum ki sosyal medyada paylaşımlar yapıyorlar. Beni böyle taraf gibi göstermeye çalışıyorlar.
Ben Zonguldak çocuğuyum, benim yanında olduğum, olacağım bir çok arkadaşım ve tanıdığım var.
Benim bu arkadaş ilişkilerimi siyasi kongrelere taşımaya devam edenler oluyor. Ben bunu sosyal medyalarda görüyorum. Paylaşımları sırf beğeni alsın diye beni kullanmaktan vazgeçmıyorlar.
Bunlara diyecek bir şeyim yok. Bilinmesini istediğim şudur; ben 1 Ekim'de yapılacak Cumhuriyet Halk Partisi il kongresine katılmayacağım." 

"BU KADAR ARKADAŞIN
LİSTE YAPMASI İMZA ALMASI İMKANSIZ, BİZİM BÖYLE SİYASİ BİR MALZEMEMİZ YOK" 

"Aday olan çok isim var. Bu da tartışılması gereken bir durum. Benim 40 yıllık arkadaşlarım var, Halil olsun, kadın bir arkadaşımız var. adaylığını ilan edecek başka arkadaşlar da olabilir. Basından okuduğumuz 9 adaydan başlayıp devam eden 5-6 aday var. 
Bu kadar çok isim il kongresinde olmaması gerekir. Bu gerçekten siyaseten düşünülmesi gereken bir konu. Çünkü bu kadar arkadaşın liste yapması, imza alması, bizim böyle bir malzememiz yok. Siyasetin de böyle bir malzemesi yok. Bunlara dikkat etmek lazım. İstemek ayrı, iddia ayrı. Bu arkadaşların hangisi seçilirse seçilsin bizim il başkanımız. Biz yine buralara gelip kendilerini ziyaret edeceğiz. Ama beni böyle sosyal medyadan aday adayı arkadaşların fotoğraflarıyla yanyana koyarak, yazarak 'Harun Akın şunu destekliyor, yok kaybetti yok kazandı' bunlar bizi çok üzüyor ve hiç de yakışık almıyor.
Benim bugüne kadar ağzımdan ne bir basında ne bir sosyal medyada kongrelerle ilgili hiçbir açıklamam olmadı.
Buna da şöyle anlayışla yaklaşmaya çalışıyorum. Ben bu partide beş kez İl başkanı seçildim, milletvekili oldum. Benim il kongrelerim hep taraflı ve tartışmalı geçmiştir. Oralardan kalan bir alışkanlık ve ilişkiler diyelim. İl kongresinde aday olan arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum. Kongreye katılmama sebebim çok önceden bir aile dostumuzun özel bir gününe katılacak olmamdan dolayıdır."
 

Kaynak: Ercan Demir