Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak siyasetinin önemli isimlerinden, 22. Dönem Milletvekili Harun Akın, son günlerde parti içinde yaşanan çalkantılı süreçle ilgili ilk kez konuştu. Kamuoyunda kendisi üzerinden yürütülen iddialara ve senaryolara noktayı koyan Akın, yaşanan kaostan uzak durduğunu vurgulayarak net bir duruş sergiledi.
"YALNIZCA ENDİŞE VE ÜZÜNTÜ DUYDUĞUM İÇİN SUSTUM"
Partinin geçmişteki en zorlu dönemlerinde, 12 Eylül darbesi sonrası yeniden açılış sürecinden 1999 yılındaki Meclis dışı kalma dönemine kadar her kademede görev aldığını hatırlatan Harun Akın, bugüne kadar neden sessiz kaldığını açıkladı. Akın, "Yakın zamanda CHP’de yaşanan ve AKP iktidarının yarattığı butlan hadisesi sonrası partimizde ortaya çıkan kaos süreci ile ilgili hiçbir açıklama yapmadım. Bugüne kadar açıklama yapmama nedenim, CHP’ye olan bağlılığım ve sevgim adına yaşadığım endişe ve üzüntüdendir" ifadelerini kullandı.
"BANA ROL BİÇMEYE ÇALIŞAN ZAVALLILARI ACIYARAK İZLİYORUM"
Yokluğunda adını kullanarak kendisi üzerinden siyasi rant elde etmeye çalışanlara çok sert sözlerle yüklenen eski milletvekili, bu kişileri "siyasi figüran" olarak nitelendirdi. Akın, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:
"Bu suskunluğumu fırsat bilen, bulunmadığım ve cevap hakkımı kullanamayacağım ortamlarda Harun Akın ismini kullanarak bana rol biçen zavallı siyasi figüranları her zamanki gibi acıyarak izliyorum. Bu partili olduğunu söyleyen zavallı kişiler partimiz ve ülkemiz yararını düşünenler değil, sadece yaratılan bu kaostan faydalanarak koltuk ve rol kapmaya çalışan, ayrıca mevcut koltuklarını bir şekilde devam ettirme gayreti içinde olan zavallılardır. Tüm siyasi süreçlerde rüyalarına girdim, görülüyor ki girmeye devam ediyorum."
"CHP'NİN BÖLÜNMESİ AKP'NİN ÖMRÜNÜ UZATIR"
Parti içi ayrışmaların yalnızca mevcut iktidarın işine yarayacağının altını çizen Harun Akın, herhangi bir grubun ya da tarafın parçası olmadığını kesin bir dille belirtti. Mücadelesinin yerinin değişmediğini vurgulayan Akın, "Altını çizerek söylüyorum, ben bu süreçte taraf değilim. CHP’nin bölünmesi AKP iktidarının devam etmesidir. Dün, bugün nerede mücadele ettiysem yarın da aynı yerde olacağım" diyerek partililere birlik mesajı verdi.





