— ÖZEL HABER— 

1951 ve 2013 yıllarında arasında 62 yıl Zonguldak’ta hizmet veren Belediye Sineması, 11 yıl kapalı kalmıştı. 
Sinemanın tekrar açılması memnuniyetle karşılanırken, açılışa özel ilk ay ücretsiz olan gösterimlerin Nisan ayı itibari ile ücretsiz olmasının planlandığı ifade edildi. 

“NİSAN AYINDA GÖSTERİMLERİN ÜCRETSİZ OLMASI PLANLANIYOR” 

Zonguldak'ta 1933 yılında Halkevi'nin açılmasıyla kültür ve sanat faaliyetlerinin de kapısı açıldı. El işleri, eğitimler, tiyatrolar, sergiler ve toplantılar Halkevleri'nin asli görevleriydi. Sinemalarda bu faaliyetler arasında yerini aldı. İlk sinema gösterimi Halkevi salonunda başladı, Zonguldak'ın sinema günleri, sezonun filmleri ilk bu salonda buluştu.
1951 yılında halkevlerinin kapatılmasından sonra Zonguldak Belediye Sineması olarak 62 yıl kentin sinema kültürüne katkıda bulundu. Zonguldaklılar dünya sinema klasiklerini, yerli ve yabancı filmleri bu salonda seyrettiler.
11 yıl kapalı kalan salonun, dekor ve koltukları tamamen yenilendi. Baştan aşağıya yenilenen sinema 200 kişilik kapasitesiyle 7 Mart 2024 Perşembe günü Zonguldak Belediyesi tarafından perdesi açılarak tekrar seyircisiyle buluştu…
Sahne sanatları ile ilgili her konuya sahne olacak olan sinema salonunda 1 ay boyunca gösterimler ücretsiz verilirken, Nisan ayı programı henüz netlik kazanmadığından gösterimler afiş olarak sergilenmedi. Nisan ayında yayınlanacak gösterimlerinde ücretsiz olmasının planlandığı beyan edildi. 

Muhabir: Neriman Dengiz