-ÖZEL HABER-

AK Parti'nin sokak hayvanlarına yönelik kanun teklifi hazırlıklarında sona gelindi. Teklife göre, sokak hayvanları için İngiltere modeline benzer bir yöntem uygulanacak. Sokak köpekleri önce sahiplendirilmeye çalışılacak. Bunun için 30 gün beklenecek. Bu süre zarfında sahiplenilmeyen köpekler uyutulacak. 
Konu ile ilgili kanun teklifi Meclis Başkanlığına sunulmadan önce tüm Türkiye başta olmak üzere Zonguldak’ta da hayvansever vatandaşlar ayağa kalktı. 

“HAYVANLAR SESSİZ DEĞİL BİZ ONLARIN SESİYİZ” 

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde ikamet eden ve sokak hayvanlarına yaptığı yardımlar ile tanınan hayvansever Nur Sarı’da Ak Parti’nin sokak hayvanlarına yönelik kanun teklifine sert tepki verdi. 
Hayvansever Nur Sarı yaptığı açıklamada,“Hayvansever bir vatandaş olarak bu kanun teklifine ne şahsım olarak ben ne de benim gibi hayvansever dostlarım, arkadaşlarım olumlu bakmıyoruz. Böyle bir olay söz konusu olamaz. Bizler hayvanların mamasını,suyunu ve her türlü tedavilerini yaptırıyoruz. Özel veteriner hekimlere götürüyoruz. Bugüne kadar kaç yavrumuz için milyonlarca lira para harcadık helal hoş olsun. Biz kimsenin hayvanları sevmesini istemiyoruz. Ama herkes saygı duymak zorunda, aslında onlar bizim hayatımızı değil bizler onların hayatını işgal ediyoruz. Sesleri çıkmıyor kendilerini savunamıyorlar diye onları ölmeye mahkum edemeyiz. Biz onların sesi olacağız ve böyle bir olayın yaşanmasına izin vermeyeceğiz” dedi. 

Muhabir: Neriman Dengiz