Zonguldak İl Müftüsü Aşır Durgun, Siyer kitaplarında, peygamber efendimizin savaş peygamberi gibi gösterilmesi son derece yanlıştır" dedi.

Uzun Mehmet Camii'nde Mevlit Kandili gecesinde hutbede cemaate hitap eden il Müftüsü Aşır Durgun Mevlid Kandili'nin kutsiyeti üzerine vaaz verdi.

İl Müftüsü Aşır Durgun;

"Siyer kitaplarına baktığımız zaman genellikle savaşlardan bahsediliyor. Aslında 23 yıllık peygamberlik hayatında yaptığı savaşların tamamı 6 ayı geçmiyor. Peygamber efendimizin sadece savaş peygamberi gibi gösterilmesi son derece yanlıştır.
23 yıl boyunca mücadele var. Tabi ki Peygamber Efendimizin (s.a.v) savaşlarından alınacak dersler vardır. Bunun yanında peygamber efendimizin 23 yıllık hayatının da bilinmesi gerekiyor." ifadesini kullandı.

İl Müftüsü Aşır Durgun hutbede şunları söyledi;

"Hz Muhammed Mustafa (s.a.v) efendimizin doğum günü olan mübarek Mevlit kandilini idrak ediyoruz. Yüce Rabbim kavuşmuş olduğumuz Mevlit Kandilimizi hakkımızda hayırlı ve mübarek eylesin. Rabbim bu akşamı, bu mübarek gecemizi feyzinden bereketinden, mağfiretinden ve bütün güzelliklerinden en güzel şekilde istifade edebilmeyi Rabbim hepimize nasip eylesin.Allah sevgili peygamberimizin yolundan bizi ayırmasın Allah onun yolundan gidenlerden eylesin yaşantımızın her anında her saatinde her vaktinde Resulullah'ı örnek alabilmeyi ve onun yaşadığı gibi yaşayabilmeyi rabbim cümlemize nasip eylesin
Peygamberimiz  Hz.Mumammet  Mustafa'yı (s.a.v)çok seviyoruz. Ona inanıyor ve onun izinde yürümeye çalışıyoruz. 
Ve Müslümanlar olarak da sevgili peygamberimizin ne zaman dünyaya geldiği, anne ve babasının kim olduğu, eşleri ve çocuklarının kim olduğunu ne zaman peygamberlikle şereflendiği, ne zaman hicret ettiği be ne zaman vefat ettiği elbette bilinmesi gereken önemli hususlar. Ancak asıl
bilmemiz gereken en önemli husus Allah rızası için sevgili peygamberimizin Allah'tan getirdiği ilahi mesajı bilmek, onu okumak, onu öğrenmek, onun hayatını incelemek, yani o bir baba olarak nasıl ailesine davranırdı, Müslümanlara nasıl davanırdı, nasıl bir devlet adamıydı? ..
Ama siyer kitaplarına baktığımız zaman genellikle savaşlardan bahsediliyor. Aslında efendimizin 23 yıllık peygamberlik hayatında yaptığı savaşların tamamı 6 ayı geçmiyor. Peygamber efendimizin sadece savaş peygamberi gibi gösterilmesi son derece yanlıştır.
23 yıl boyunca mücadele var. Tabi ki Peygamber Efendimizin (s.a.v) savaşlarından alınacak dersler vardır. Bunun yanında peygamber efendimizin 23 yıllık hayatının da bilinmesi gerekiyor.
Peygamber efendimiz Allah'a içimizde en çok inanan, en çok en çok güven veren ve aynı zamanda Allah'ın bizlere gösterdiği istikamet üzere yürüyen insandır."

Kaynak: Ercan Demir