Dün akşam saatlerinde cadde üzerinde bir esnaf arkadaşımızla ayaküstü sohbetimiz oldu…

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Murat Kotra'nın, İl Başkanı Varol Demirköse ve İl Başkan Yardımcısı Saruhan Çınar ile birlikte rödövans işletmelerini ziyareti sırasında yaptığı açıklamaları Yeni Adım internet sitesinden okumuş, bizi görünce kestirmeden lafa girdi…

" Helal olsun Murat Kotra'ya !.. Zonguldak'a sahip çıktı ya, helal olsun !.." dedi.

Dikkat edelim…

Bunu söyleyen kişi, rödövans işletmecisi değil, rödövans işletmesinde çalışan maden işçisi de değil…

Zonguldak şehir merkezinde yaşamını günübirlik kazancı ile sağlamaya çalışan bir küçük esnaf…

Çünkü, o esnaf arkadaşımız da biliyor ki, rödövans işletmelerinde iki asgari ücret karşılığı çalışan işçilerimiz, ekmeğini, çayını, şekerini bu şehrin esnafından alıyor, bu şehrin dolmuşları ile ulaşım sağlıyor, berbere bu şehirde gidiyor, manavdan, bakkaldan bu şehirde alışveriş yapıyor.

Muharrem Coşkun'un kulakları çınlasın !..

"Yerli kömür biterse, Zonguldak ekonomisi de biter" demişti.

Bütün bu sözler boşuna değil demek ki…

Murat Kotra'nın özel kömür işletmelerine, bir başka deyişle "yerli ve milli" kömüre sahip çıkması, aynı zamanda " Zonguldak'a sahip çıkmak" anlamına geliyor.

Sayın Kotra, sözünde durdu, daha önce açıkladığı gibi rödövans işletmelerini ziyaret etti, sorunlarını dinledi, EPDK kararının yanlışlığını önce MHP Genel Merkezi'ne, daha sonra da TBMM'ne taşıyacağını altını çizerek ifade etti.

Murat Kotra siyaseti ciddiye alan, toplumun hassasiyetlerine dikkat eden, verdiği sözleri unutmayan, güven duyulan ağırlıklı bir siyaset adamı..

Eğer öyle olmasaydı, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin yakın çevresindeki en sağlam siyasetçilerden biri olamazdı zaten…

*

Murat Kotra, " Zonguldaklı" bir siyasetçi…

" Zonguldaklı" gibi davrandı.

Zonguldak'a sahip çıkan bir tavır gösterdi.

O halde esnaf arkadaşımızın sözlerini tekrar edelim.

Helal olsun Murat Kotra'ya !..