Toprak kayması sonucu içinde 2 kişi bulunan bir ev heyelan altında kaldı. haberin duyulmasının ardından kolay yerine çok sayıda Emniyeti Kurtarma ve sağlık ekibi sevk edildi.

Cumhuriyet Halk Parti İl Başkanı devrim Dural Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu ve Gençlik kolları Başkanı Doğukan güneyde olay yerine giderek çalışmaları takip ettiler.
Bir açıklama yapan CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu şu bilgileri verdi
" Asma  Mahallesi 95 Tulumba sokağında büyük bir heyelan meydana geldi. Başlangıcında içinde 2 tane vatandaşımızın olduğu bir ev toprak altında kalmıştı. Aldığımız bilgilere göre  AFAD 'dan 20 kişilik bir ekip buraya müdahale etti. Ekip  kurtarma çalışması yaptığı sırada ikinci bir heyelan meydana gelmiş ve kurtarma ekipleri de heyelan altında kaldı. AFAD ekiplerimizden 11 arkadaşımız yaralanmış. Çok şükür kurtarma ekiplerinde bir can kaybı yok.
Ama maalesef ilk heyelanda göçük altında kalan iki vatandaşımıza hala ulaşılamadığı bilgisini aldık. Yağmur yağdığı için o bölgede heyelan devam ediyor. Çalışmalar güçlükle yapılıyor. Bölgede tehlike devam ediyor. Çünkü yapılan çalışmalarda ekiplerin de can güvenliğini tehlikeye atmamak lazım.
tüm Zonguldak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz"
İl Başkanı Devrim Dural ise şunları söyledi"Tüm Zonguldak'a buradan geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.Yaralı arkadaşlarımıza acil şifalar diliyorum. heyelan altında kalan vatandaşlarımızı da İnşallah kısa sürede sağ salim ulaşılır.
Ben buradan bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Çalışmaları burada yakından takip ediyoruz."

Kaynak: HABER MERKEZİ