Zamanın durduğu yer. Yitip giden her canla birlikte yaşadığı acıları daha derine gömen Hüzün kenti. 

 Uzun yıllar önce yaşadığı şaşaalı günleri yeniden yaşayabilir mi bilinmez! 

Her şey aynı, tıpkı eski Yeşilçam filmlerindeki hep aynı bildik dekor. Tüm eşyalar o eski günlerde bırakıldığı gibi sanki masalar, sandalyeler hatta insanlar bile. 

  Caddelerinde yürürken şimdilerde orada olmayanların sanki birazdan geçeceklerini hissediyorsun. Yeni yüzler yeni insanlar yok, olanları kaybetmemek isteyen bir ruh halinde koca bir kent.

  Her haber her son dakika gelişmesi her anons mutlak bir felaket haberi verecek gibi ağır ve duyulmak istenmeyen. 

  Gri bulutların yeşil ormanlara doğru gittiğini görüyorsun. Avaz avaz bağırsan, karşı yakadan sesin yankı yapsa acaba yüreğindeki sızı diner mi bir parça? 

  Yaşanan ve geçen onca zamana rağmen hiç ilerlememiş gibi olduğunu düşünmek tuhaf! 

Birilerinin farklı amaçlarla baktığı dramları nasıl ifade edeceğiz? 

Kim, ne istiyor, amaç ne? Niye bu yalnızlığımız? 

Hem derindeki acıları gören yok, hem de kanayan yaraları …

Oysa ne çok darbe yemiş sırtından, omzundan, yüreğinden ve emeğinden ….

  Küçük bir çocuk, belli ki geceden beri ağlamaktan bitik düşmüş ama baktığı o kısık gözleriyle nasıl bir ruh halindeyse ateş düşürüyor toprağa, toprak yanıyor.

  Yağmur sokaklarını ıslatırken hızlı adımların yerine daha kısa adımlarla yürüyorum. İçimdeki darlığı belki biraz ferahlatır mı acaba diye düşünüyorum. Yağmur daha da artıyor ama sıkıntı kök salmış gibi, acımasız ve kararlı …

     Önündeki sepette 3 kilo elmayla, birkaç bağ yeşilliği satmaya çalışan yaşlı teyzeye bakıyorum. Yorgun ama hala sabırla bekliyor. Tüm sepeti satsa belki otuz lira ya toplayacak ya toplamayacak. Ama bu Dünyada onurla mücadele etmenin, emeğinin karşılığını almanın azmiyle ayakta …

  Ruhum çok uzaklara doğru gitmek istiyor. Uzaklaşmak ve birçok çirkin oyunu geride bırakmak. Uzun yıllar önce çok kıymetli bir İngilizce öğretmeni söylemişti, “rüzgarın sesini dinlemek , unutturur mu tüm acıları”? 

  Kentin üstünde yine gri bulutlar, yarın da yağmur var anlaşılan …