KARABÜK

İki apartmanda 11 kişinin testi pozitif çıktı!

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde site içerisindeki iki blok, 11 kişinin Covid-19 test sonucunun pozitif çıkması nedeniyle karantina altına alındı. 
Karabük Valiliği tarafından Safranbolu ilçesi Esentepe Mahallesi İncekaya Caddesi'ndeki Sarışen Kooperatif Sitesi içerisinde bulunan A ve B bloklarında birden fazla pozitif vakanın bulunduğu açıklandı. Birden fazla Covid-19 pozitif vakanın tespit edilmesi ve temaslı sayısının çok olması nedeniyle toplam 19 dairenin bulunduğu iki apartmanda 10 gün karantina uygulanmasına karar verildiği belirtildi. Covid-19 enfeksiyonun yayılmasının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla belirtilen iki blokta giriş çıkışların sınırlandırıldığı ifade edilen açıklamada, "İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından belirlenen ve evde tedavileri devam eden Covid-19 hastaları ile temaslılarının sağlık sebepleri dışında evlerinden çıkışlarına müsaade edilmemesine karar verilmiştir" denildi. 
Karantina altındaki apartmanlarda ikamet eden kamu ve özel sektör çalışanlarının da karantina süresi boyunca izinli sayılacakları belirtildi.