TFF İkinci Lig Beyaz Grupta 2021-2022 sezonu hafta sonunda oynanan müsabakalarla tamamlandı. Ligde iddiası olmayan Zonguldak Kömürspor, güçlü rakibi  Isparta 32spor’u ağırladı.
Karaelmas Kemal Köksal  Stadyumunda oynanan maçı kazanıp  sezonu galibiyete  kapatmak isteyen Zonguldak Kömürspor sahaya; Yüksel Egemen Yaylı, Ertuğrul, Emre Kara, Hakan Çevik, Alper Aşkın,Sefa Aksoy, Hüseyin Yılmaz, Aykut Emre Yakut, Ercüment Eray Ataklı, Eyüp AkcanFatih Bektaş ilk 11’i ile çıktı.
Müsabakayla  taraftarlarının da desteği ile  iyi başlayan Zonguldak Kömürspor ilk 30 dakikada Ercümen ile  2 kez , Eyüp ile 1 kez olmak üzere 3 kez gol pozisyonu yakaladı. Ancak mükemmel bir maç çıkartan rakip takım kalecisi Alp Arda gole izin vermedi. 37. Dakikada gelişen Ispartaspor atağında Cemal Kızılataş  ceza sahası dışından çaprazdan  bir vuruşta topu filelere gönderdi ve takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi. İlk yarı 1-0 konuk  Ispartaspor’un üstünlüğü ile sonuçlandı.
İkinci yarıya hızlı başlayan Ispartaspor atağından kaleci Egemen’in ileri çıktığını gören Altar Han, aşırta bir vuruşta topu filelere göndererek 48. Dakikada takımını  2-0 öne geçirdi.
2-0 geriye düşen Zonguldak Kömrüspor’lu futbolcuların skoru çevirmek için gösterdikleri çaba sonucu değiştirmedi. 85’inci dakikada hızlı atağa çıkan Ispartaspor atağından topu önünde bulan  Gökhan Göksu çaprazdan  sert ve düzgün bir vuruşla filelere göndererek takımını 3-0 öne geçirdi.
Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca  müsabaka 3-0 Ispartaspor’un üstünlüğü ile sonuçlandı. Müsabaka sonrası  yaşanan ufak  tatsızlıklar güvenlik kuvvetleri ve her iki takımın yöneticilerinin çabaları ile yatıştırdı. 3-0  sonuçlanan maç sonrası  puanını 56’ya çıkartan Ispartaspor  sezonu 4. Sırada tamamlayarak  Play-Off’a yükselme başarısını gösterdi. Zonguldak Kömürspor ise  sezonu 38 puanla 14. Sırada tamamladı.
HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi