GÜNCEL

İL GENEL MECLİSİ EKİM AYI SON TOPLANTISI YAPILDI...

       Zonguldak İl Genel Meclisi’ni Ekim ayı son birleşimi yapıldı.

      İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli Başkanlığı'nda yapılan toplantıda Orta Kapuz Projesi yatırım planına alındı.

      Açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturuma ait tutanak özetini okunmasın ardından gündem maddelerin görüşülmesine geçildi.

ORTA KAPUZ ,TERSANE PROJESİ YATIRIM PROGRAMINA ALINDI...

        Toplantıda gündemin ilk maddesi olarak, İlimizin Kültürel, doğal varlıklarının korunması, turizme kazandırılması amacıyla Vali Ahmet Çınar’ın talimatları uyarınca İlimiz Merkez İlçeye bağlı Orta Kapuz ve Eski Tersane kıyı bölgesindeki mevzuata aykırı yapılar yıkılmış olup, bölgenin turizme kazandırılması, tekrar halkın kullanımına açılabilmesi ve modern bir görünüme kavuşturulabilmesi amacıyla mülkiyet ve vaziyet plan bilgileri bulunan yerlerin izin, irtifak, kiralama v.b. iş ve işlemlerin başlatılabilmesi için, İl Özel İdaresi Kanunu'nun 6. maddesi uyarınca 2018 yılı ek yatırım programına alınması ve Kanununun 64. maddesi uyarınca ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile gerekli protokollerin yapılması hususunun görüşüldü. Konu üzerinde söz alan meclis üyelyeri çekincelerini dile getirdi ve madde oy birliği ile kabul edilerek 2018 yılı ek yatırım programına alındı. 

KOZLU-SAKA KÖYÜ'NDEKİ BİNA, KÖY TÜZEL KİŞİLİĞİNE TAHSİS EDİLDİ...

Gündemin ikinci maddesi olarak ise; İlimiz Kozlu İlçesi Saka Köyünde Mülkiyeti Hazineye ait 115 ada, 18 parselde kayıtlı 1.314 m² taşınmazın, köyün sosyal tesis, köy konağı ve diğer bina ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, köy tüzel kişiliğine tahsis veya devrinin yapılarak, 2018–2019 Yatırım programına alınması ile ilgili Eğitim Kültür ve Sosyal İşler, İçişleri ile Köylere yönelik Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları raporları görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

OKUL KANTİNLERİ İHALE EDİLECEK...

       Gündem maddelerin görüşülmesi sonrasında okul kantinlerin aile birliklerine ihale edilmesi mümkün değilse üçüncü şahıslara pazarlık usulü verilmesi konusu görüşüldü.

ÖNERGE VERİLDİ...

     Çaycuma İlçesi Kayabaşı Köyü'nde gençlerin spor yapabilmesi için spor sahası yapımı için verilen önerge oy birliği ile ilgili komisyona havale edildi.

Toplantı 1 Kasım 2018 tarihinde yapılmak üzere tamamlandı.

     Gündem dışı söz alan CHP İl Genel Meclis Üyesi Cihat Öztürk’de, eski Zonguldak Valisi Ali Kaban’ı,  Zonguldak’ta görev yaptığı esnada okullarda Fetö’nün kitabını dağıttığını iddia etti.

(HABER-ERCAN DEMİR)