Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Şubat Cumartesi günü Zonguldak'ta düzenleyeceği mitingde Belediye Başkan adaylarını açıklayacak.
AK Parti'den mevcut Kozlu Belediye başkanı Ali Bektaş yeniden aday olarak açıklanacak.
Ancak Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı olarak görev yapan Necdet Karaveli'de Kozlu'dan belediye başkan aday adaylığını açıklamıştı.
Mevcut belediye başkanı Ali Bektaş'ın tekrar aday ilan edilmesi sebebiyle il Genel Meclis Başkanı Necdet Karaveli'nin tekrar aynı görevine, yani İl Genel Meclisi başkanlığına devam etmesi kararı alındı.

380 KÖYÜN HİZMET KARARLARININ ALINDIĞI İL GENEL MECLİSİ  BELEDİYELERDEN ÇOK DAHA ÖNEMLİ BİR KONUMDA BULUNUYOR

İlimiz genelinde 8 ilçede bulunan 380 köyün İl özel idaresi eliyle altyapı, yol, su, park, bahçe, spor tesisleri vs. gibi tüm hizmet kararlarının alındığı il Genel Meclisi AK Parti açısından oldukça stratejik bir önem taşıyor. Bu stratejik konum ise İl Genel Meclisi'ni belediyelerden çok daha önemli bir konuma yükseltiyor.
Ayrıca tüm kamu yatırımlar ve ödenek kararları da Özel İdare eliyle yürütülüyor
Böylesine önemli bir stratejik bir hizmet organını kaybetmek istemeyen AK Parti, İl Genel Meclisini görevini başarıyla sürdüren Necdet Karaveli'ye yoluna devam etme kararı aldı
En büyük seçmen kitlesinin bulunduğu köyleri kaybetmemek istemeyen AK Parti'de   köy teşkilatları Necdet Karaveli koordinesinde çalışmalarına devam edecek.
Necdet Karaveli'nin Meclis Başkanı olarak yola devam etmesi özellikle kamuoyunda memnuniyetle karşılandı.
 

Kaynak: Ercan Demir