Zonguldak Deplasmanlı Süper Lig’de mücadele eden Gelikspor, hafta sonunda  Ereğli deplasmanında oynadığı maçta Yeni Mahallespor’a 1-0 yenilerek  liderlik koltuğundan oldu.
Gelikspor Başkanı Resul Cesur yaptığı basın açıklamasında hakemin 2 tane net penaltıyı vermediğini belirtti.
İl Hakim kurulu Başkanı  Evren Atış’ı istifaya  davet eden Cesur , yaptığı açıklamada  şunları söyledi:
 “Cumartesi  günü oynadığımız maçta Hakem Deniz Gardaş 2 tane net penaltımızı  vermedi. Rakip takımın hocası  boğazına sarılmasına rağmen onu atamadı.Maçı  katletti.Onların niyetini ben çok  iyi biliyorum. İl Hakem Kurulu Başkanı Evren Atış ile birlikte şampiyonluğa giderken bize  çelme takmak istiyorlar. Gelikspor’un haklarını yiyorlar.  Bizim 2 sene önce Kozlu ile oynadığımız final maçında karşılaşma 1-1 iken yine penaltımız verilmedi.  Nedir bu  her sezon Gelikspor’a düşmanlığınız. Ne zamanki Gelikspor şampiyonluk yarışına giriyor İHK ve Hakemleri devreye giriyor.
Bu hafta oynanan Yenimahallespor -Gelikspor karşılaşmasının Hakemi Deniz Gardaş, Gelikspor’un bariz 2tane penaltısını vermedi. Yenimahallespor antrenörü ve sporcularının takımımıza karşı hakaret ve küfürlerini görmezden geldi. 
Orta Hakemin boğazına sarılan Yenimahallespor antrenörünü oyundan atamadı. Yenimahallespor’un sporcularının saha içerisindeki sporcularımıza küfürlerini duymazdan gelerek Gelikspor’un motivasyonunu bozdurarak Gelikspor’u engelledi.
Gelikspor Kulüp Başkanı Resul Cesur ve Yönetim Kurulu üyeleri olarak hakkımızı helal etmiyoruz. Biz Gelikspor ailesi  olarak bu saatten önümüzdeki 5 maça bakacağız. Maçlarımızı almaya devam edeceğiz.   Ama Evren Atış ve ekibinin artık  istifa etmesi gerekiyor. Zonguldak sporundan çekilmelerini istiyoruz. Çünkü  Zonguldak sporuna zarar vererek geri getiriyorlar. Bizim gibi bu işe gönül veren iş adamlarını küstürüyorlar.Evren Atışber an önce artık bu işi bıraksın. Bu işi hakkıyla yapacak olan arkadaşlar göreve gelsin. Yeter artık.” Dedi
 

Muhabir: Ercan Aygün