Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli;
"Bu zafer, her zaman 6’lı masa diye ortaya çıkan sonra da HDP desteğini yanında tutan ittifak ile Türkiye’nin güçlenmesini, büyümesini istemeyenlere karşı kazanılmış büyük bir zaferdir" dedi. Karaveli düzenlediği basın toplantısında 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçim zaferini değerlendirdi. Kırsaldan gelen oy noktasında İl Genel Meclisi üyelerinin yüksek katkısını unutmamak gerekmekte olduğunu ve desteklerinden ötürü Zonguldak halkına teşekkür ettiklerini ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli şunları söyledi;
"Tüm Zonguldak’ımıza sevgilerimi ve saygılarımı iletiyorum. 2023 Genel Seçimleri sonrası genel bir değerlendirme yapacağım. Bildiğiniz gibi 14 Mayıs tan sonra Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2. Tura kaldı. 14 günlük çalışmanın neticesinde Allah’a şükürler olsun 28 Mayıs’ı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın zaferi ile neticelendirdik. Tabii Zonguldak noktasında seçimi değerlendirecek olursak, Muhalefet,  Genel Siyaset, Ülke Gündemi ve dünya seçimde etkili olmaya çalıştılar. Bu zafer, her zaman 6’lı masa diye ortaya çıkan sonra da HDP desteğini yanında tutan ittifak ile Türkiye’nin güçlenmesini, büyümesini istemeyenlere karşı kazanılmış büyük bir zaferdir.

Cumhurbaşkanımız her zaman olduğu gibi bu seçimi de yüzde 52 oranında bir oyla büyük bir zaferle tamamladı. Kendi alanımızda olan 379 Köyümüzde, 132 bin seçmenimizin yüzde 70 oranında oyunu almış bulunmaktayız. Tabi ki kırsal alanlarımız bizim için çok önemli, oy veren tüm vatandaşlarımıza minnet duygularımızı ifade etmek istiyorum. Köylerimizin tamamına eşit bir şekilde yaklaşım göstererek, partili partisiz tüm vatandaşlarımıza en kaliteli hizmeti vermeye devam edeceğimizi belirtmek isterim. İlçe merkezlerimize kırsaldan gelen oy noktasındaki katkımızla büyük bir destek vermiş olduk. Bu noktada İl Genel Meclisi üyelerimiz yüksek katkısını unutmamak gerekmektedir. Arkadaşlarımız alanlarındaki hakimiyetlerini bir kez daha göstermiş oldular. Özellikle hizmet aşkı ile yaptıkları mücadelenin karşılığını vatandaşlarımızdan almış oldular. İl Genel Meclisi Başkanı olarak ben de bu hizmete katkı sağlamak amacı ile çalışmaya devam ettim. İl Özel İdaremizin yapmış olduğu hizmetlerin ne kadar etkili olduğunu bu seçimde de bir kez daha görmüş olduk.

Açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum, vatandaşımız her şeyin en iyisini hak ediyor. İnşallah bizim hizmetlerimiz de durmaksızın devam edecektir.

Vatandaşımız, muhalefetin peşinden koştuğu özerklik safsatasına bir kez daha sert ve yüksek bir sesle karşılık vermiştir. Bizler Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde güçlü hükümet ve güçlü meclis ile 2024 seçimlerine aynı heyecan ile hizmet ederek yürümeye devam edeceğiz. Bizlerin tek hedefi var, oda güçlü vatan, güçlü devlet vurgusu ile milletimize hizmet etmek..."

(Haber-Ercan Demir)