13 Ağustos'ta CHP Kozlu İlçesi'min 4. Olağan Genel Kurulu yapılacak. CHP Kozlu ilçe teşkilatının mevcut başkanı Seyfettin Ceylan ise yapılacak olan kongrede aday değil.
“DELEGE SEÇİMLERİNDE HAKARETE UĞRADIĞIM İÇİN ADAY OLMADIM”
CHP Kozlu ilçe Başkan Seyfettin Ceylan'a neden aday olmadığını sorduk. Seyfettin Ceylan delege seçimlerinde olumsuzluk yaşadığını söyledi. Delege seçimlerinde yakın arkadaşının kendisine hakaret etmesinden dolayı aday olmama kararı verdiğini ifade eden Ceylan şunları kaydetti;
“DELEGE SEÇİMLERİNDE OLUMSUZLUK YAŞADIM”
"Ben aşağı yukarı 4 yıldan beri ilçe başkanlığını yapıyorum diğer yaptığım görevleri saymıyorum bile.  Ama  delege seçimlerinde yaşanan olumsuzlukları gördükten sonra da aday olmadım. Değişim için bir hareketlenme oldu. Baktı ki biz de yaşlanmışız. Kendimizi yaşlı gördük. Onun için aday olmadım. 2 tane genç arkadaşım aday oldu. Birisi Yazıcıoğlu. Yıllardan beri bu partiye hizmet etti ve benim de destek verdiğim bir arkadaşım. Öbürü de  Merve Aslan kızımız. O da elimizde büyüdü. Her ikisine de bu yolda başarılar diliyorum.
Bizim artık emeklilik saati geldi. 1978 yılından beri bu partinin her türlü kademelerinde bulundum Bir dönem belediye meclis üyeliği, iki dönem bir genel meclis üyeliği yaptım. Bize bu görevi layık gördüler. Genel merkezimi Cengiz Bank'ın belediye başkanı adayı olduktan sonra örgütlerden sorumlu başkan yardımcısı olarak bu görevi bana verdiler. Ondan sonra devam ettik. Yaklaşık 5 seneye yakın bir süreci devam ettik. Ama bizim de partimizin son halini de gördükten sonra bizden dışarıdan bu partiye daha çok hizmet vereceğine inandığım için fazla şey yapamam. Genç arkadaşlarıma, yol açtım. Ve bu arkadaşlarıma çalışma başarılar diliyorum.

“YAKIN ARKADAŞIM BANA HAKARET ETTİ”
"Delege seçimlerinde ne gibi olumsuzluk yaşadınız sorusuna ise ilçe başkanı Seyfettin Ceylan;
Yakın arkadaşlarımla sıkıntı yaşadım. Onların detayına gelmek istemiyorum. Onun için o gün kararımı verdim zaten. Yani en yakın arkadaşlarımdan birisinin yaptığı bir hakaretten dolayı bu işe son verme (Aday olmama) kararını verdim" şeklinde cevap verdi.

“ KENDİSİNE HAKARET EDENİN İSMİNİ VERMEDİ”
"Peki o size hakaret eden yakın arkadaşınız kim?" sorusuna ise Seyfettin Ceylan cevap vermek istemediğini ifade etti.

(Haber-Ercan Demir)