Zonguldak Kültür ve Sanat Derneği tarafından 21 Mart 2023 saat 19.00'da Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde geliri depremzedeler yararına kullanılmak üzere Türk Halk Müziği korosunca Depremi Ağıt Konseri düzenlenecek.

Konserin hazırlığı ise Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası salonu da grup üyeleri tarafından devam ediyor. Şef Mustafa Kömürcü nezaretinde Türk Halk Müziği Korosu tarafından konserin provaları gerçekleştiriliyor


Zonguldak Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Sunar Arslan, "8 Şubat 2023 yılında bu derneğimizi kurduk Zonguldak Kültür ve Sanat derneğini kurmuş bulunuyoruz ve ilk etkinliğimiz olarak da Sayın valimizin destekleri ile 21 Mart'ta Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde saat 19.00'da konser etkinliği düzenleyeceğiz ve konserin tüm geliri depremzedelere katkı olacak. Sağ olsun sayın valimiz izin verdi. Konser geliri tamamıyla deprem bölgesine gidecek olan  bu etkinliğimizi gerçekleştirecek olmanın gururu ve mutluluğu içerisindeyiz. Bu derneğimizin ilk etkinliği olacak ve bu şekilde Zonguldak'a da adımızı duyurmuş olacağız.
Şu anda Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası bize salonunu açtılar kendilerine bu konuda minnettarız ve çok teşekkür ediyoruz.' dedi.

Koro şefi Mustafa Kömürcü'de,"Dernek kurulduktan sonra ilk proje olan güncel olan tabii çok üzüldüğümüz Allah bir daha yaşatmasın deprem konusu gündeme gelince bizim de çorbada bir tuzumuz olsun Zonguldak kültür ve sanatına gönül vermiş insanlar olarak düşüncesiyle Dernek yönetimi önderliğinde Sayın valimize gittik çok sıcak karşılar rektörlük çok sıcak karşıladılar salonunu açtılar Sanayi Odası Başkanımız Sayın Metin Demir kardeşimiz sezon sonuna kadar salonu bize açtı. İki tane salonumuz var hangisini istiyorsanız kullanabilirsiniz dedi ve bundan dolayıda  çok teşekkür ediyoruz. Bu anlamda konserimizin hazırlıklarını başlattık çok kısa bir süre önce buna karar verildi 15 gün önce. 1200 bilet bastık ve hepsi şu anda tükenmiş durumda inanın. Daha da bastırmayacağız çünkü salonun kapasitesi 800 civarında. Büyük bir izdiham olacak diye düşünüyoruz tabii çok duygusalız hepiniz hepimiz bu deprem bölgesindeki problemlere tabii bir çözüm değil ama bir nebzede olsa çorbada tuzumuz olsun amacıyla u konseri gerçekleştireceğiz. amacımız burada duyarlılık göstermek ve birlikteliği sağlamak İnşallah güzel bir konser olacak. yaklaşık 90 civarında koro elemanı ve sahne olacak 11 müzisyen ile birlikte. Saat 19.00'da İnşallah tüm Zonguldak halkımızı Sezai Karakoç salonunda konserimize bekliyoruz"şeklinde konuştu.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi