Zonguldak'ta 20 Şubat ve 2 Mart tarihleri arasında  açılacak olan Halı ve ve kilim sergisinde hepsi emeği göz nuru olarak dokunan, kök boya ile işlenen ve insan ömrünün eskitmeye yetmediği; Balıkesir yöresinden Yağcıbedir, Niğde yöresinden Taşpınar, Kayseri bölgesinden  Yahyalı, Antalya yöresinden Döşemealtı halıları ile ayrıca İran ve Afgan halıları sergilenecek.

"HALILARDA KIRMIZI LACİVERT RENKLER HAKİM"

Halı ve kilim sergisi ile ilgili bilgi veren Emin Ünal, "20 Şubat ve 2 Mart arasında Zonguldak Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde Balıkesir yöresinden Yağcıbedir, Niğde yöresinden Taşpınar, Kayseri bölgesinden Yahyalı, Antalya yöresinden  Döşemealtı halıları ve kilimleri  tanıtmak istiyoruz. Zonguldak'a ilk kez geliyoruz. Ülkemizin birçok yöresinde sergimizi açtık. Hepsi el emeği göz nuru olarak ilmik ilmik dokunuyorlar ve kök boyasıyla renklendirilmişlerdir
Bir de diğer özelliği ise hiçbir zaman değeri kaybetmeleridir ve bu halılarımızı insan ömrü eskitmeye yetmiyor. Halılarımızda da kırmızı lacivert renkler hakimdir. Açılacak olan sergimize şimdiden tüm Zonguldak halkımızı da davet ediyoruz" dedi.
 

Kaynak: Ercan Demir