GÜNCEL

"İş güvenliği yasası ötelenmeli"

Zonguldak Esnaf odaları Birliği başkanı Muharrem Coşkun,1 Temmuz'dan itibariyle yürürlüğe girecek olan iş güvenliği yasasının tekrar ötelenmesi gerektiğini ifade.
Özellikle zor bir dönemden geçtiklerini belirten resort başkanı Muharrem Coşkun, "sağlık hepimizin işi ama esnafa ayrı bir külfet getireceği için bir dönemde ötelenmesi nin talep ediyoruz"şeklinde konuştu.

PANDEMİ DEN DOLAYI ZOR GÜNLER GEÇİREN ESNAFA EK KÜLFET GETİRECEK OLAN İŞ GÜVENLİĞİ YASASI YENİDEN ÖTELENMELİDİR
"1 Temmuz 2020 tarihi itibariyle tehlikeli meslek dalları içinde olan terziler ve berberlerimiz var, manavlarımız var, bunlarla ilgili iş güvenliği yasası yürürlüğe giriyor. Daha önce iki kez ötelenmişdi. Ümit ediyorum TESK genel başkanımız Sayın bendevi palandöken'in de bu konuda bir çalışması var ki geçen hafta olduğu için Ankara'da toplantıda gündeme geldi bunun ötelenmesi ile ilgili.Ankara'da Ticaret bakanımız da telekonferans aracılığı ile bir görüşme yapmıştık. Şimdi bu internet kafeden açılmazsa zaten bundan sonra gündeme geldi.şimdi biz öyle bir meslek kuruluşuz ki 4 tane Bakanlığın konusu bizi yakından ilgilendiriyor. İçişleri Bakanlığı ilgili sıkıntılarımız oluyor,Ticaret Bakanlığı ile sıkıntılarımız oluyor maliye Bakanlığı ile sıkıntılarımız oluyor milli eğitim bakanlığı mı da sıkıntılarımız oluyor. bu 4 bakanlık genel konularda koordine olması biraz pandemi den dolayı zor ama bu iş güvenliği yasasını Bu tehlikeli meslek dallarındaki iş güvenliği yasası kapsamında olan özellikle terzilik berber ve kuaförler ile ilgili kısmının manavlarlarla ilgili kısmıyla bir talebimiz var. Ben ümit ediyorum pandemide dikkate alarak bunun bir kez daha ötelenmesini talep ediyoruz ve bu talebimizin hakkını bulunacağını ümit ediyoruz.
Ertelenmesi de yapacak bir şey yok tabii ki bunlarla ilgili biliyorsunuz 50 kişiden fazla kişi çalıştıranlar ekibi kendi bulunduruyor az olanlar ise bu hizmeti dışarıdan satın alıyor ayrıyetten bunun eğitimini almış Eğitim düzeyine bakılmadan daha evvelden bu işin eğitimini almış kişiler o iş yerine sorumluluğunu üzerine almış oluyorlar onlara gerek kalmıyor eğer almışlarsa eğer almamışlar ise o hizmeti dışarıdan o hizmeti veren iş güvenliği kuruluşlarından satın almak zorunda kalacaklar.
özellikle zor bir dönemden geçiyoruz. sağlık hepimizin işi ama esnafa ayrı bir külfet getireceği için bir dönemde ötelenmesi nin talep ediyoruz." (HABER-ERCAN DEMİR)