İşkur İl Müdürü Okan Şentürk engelli dernek başkanlarına İŞKUR'un engellilere yönelik hibe programları iş kurma çalışmalarına destek  proğramlarıyla alakalı bilgiler aktardı.

Toplantıya katılan Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, İŞKUR'un engellilerin iş kurmaları konusunda destek programları olduğunu belirtti.
İşkur İl Müdürü Okan şentürk'e teşekkür eden Hüseyin Şirin engelleri de iş kurmaları ve bu destek programlarından yararlanmaları çağrısında bulunarak şunları söyledi:

''ENGELliLERİMİZ İŞKUR'UN DESTEK PROGRAMLARINDAN MUTLAKA YARARLANSINLAR''

"Engellilerin bilindiği gibi İŞKUR tarafından kendi işlerini kurmaları durumunda kendilerine bir hibe destek veriliyor. Bu destek de yılın iki altışar ay birimlerle açıklanıyor ve şu anda da yine 15 Aralık'a kadar müracaatlar yapılıyor. Bu konuda İŞKUR'dan Derneklerin talepleri doğrultusunda,  Türkiye Sakatlar Konfederasyonu'nun bilgisi dahilinde engelli derneklerine bu projeye nasıl müracaat edileceği, projenin detayları hakkında bilgi verilmesi, istenmesinden dolayı bugün de İŞKUR il Müdürlüğü bünyesinde bir toplantı gerçekleşti. Toplantıya  il merkez ve ilçe dernek başkanları yani engelli dernek başkanları katılarak bilgilendirildik. Ve  başkanlar olarak toplantıda aldıkları bilgileri üyelerimize aktararak bu projeler yani bu destek hibe projesinden faydalanmaları yönünde yönlendiriyoruz.

Ben şahsen bu toplantıya katılmaktan ve bu bilgileri almaktan çok mutluyum. Bizler de tüm dernek başkanları olarak başta İşkur İl Müdürümüz ve ekibine gerçekten teşekkür ediyoruz. Böyle bir  çalışmaların da sıklıkla yapılmasını tabii ki yürekten temenni ediyoruz

İş kurmak isteyen engellilere buradan yardımcı olunacak. Tabii İŞKUR'da  gerekli bilgiler veriliyor. Yani bu projeleri yapmakta zorlanan veya işte bilgi proje yapmak için sıkıntı yaşayan engelli arkadaşlarımızın bizim aracılığımızla veya direkt İŞKUR'a gittikleri takdirde orada sekreterya tarafından kendilerine her türlü desteğin verileceğini de sayın İl Müdürümüz bize deklare etti. 

Şu anda 2 tane proje var onaylanan.  Bilindiği gibi işte geçenki dönemde müracaat eden 2 proje, birisi Çaycuma'da olmak kaydıyla İl İstihdam kurulu kabul edilerek genel müdürlüğe yollandı. 

Tabii bu projelerin gerçek onayı İŞKUR Genel Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Orada olan bir komisyon inceleyerek karar veriyor. Şu anda 2 tane proje onaylanmış durumda ve işlemleri devam ediyor. Ama gönül ister ki tabii ilimizden bu hibe desteğinden daha fazla engelli faydalansın"

Kaynak: Ercan Demir