İŞKUR İl Müdürlüğü kendi işini kurmak isteyen eski hükümlü ve engelliye kredi veriyor.

İş kurmak isteyen engelliye 150.000 TL ve eski hükümlüye 110.000 TL kredi desteği sağlanacak. Krediden yararlanmak isteyen 9 Haziran’a kadar müracaat etmeleri gerekiyor.

Eski hükümlü ve engellilere verilecek kredi ile ilgili açıklama yapan Zonguldak İŞKUR il Müdürü okan Şentürk, “İŞKUR il müdürlüğü olarak genel müdürlüğümüzün vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda engelli ve eski hükümlü hibe desteği başvuruları başladı. Bunlarla ilgili başvuruların en sonu 9 Haziran 2023 tarihine kadar engelli ve eski hükümlü başvuruları e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. 
Engelli ve eski hükümlülere verilecek ücretler konusunda da bu sene rakamların artırıldığı gözlenmektedir. Bunlarla ilgili kendi işini kurmak isteyen engelli girişimcilere verilen rakam bu sene 150 bin TL’ye kadardır. 
Eski hükümlü olarak kendi işini kurmak isteyen girişimcilere ise 110 bin TL ye kadar çıkarılmaktadır. Bunlarla ilgili biz sosyal medyalarımızdan, basın yoluyla ve ilgili yerlerden paylaşımlarımızı yapmaktayız. Bu konuda girişimci olmak isteyen engelli vatandaşlarımıza ya da eski hükümlü vatandaşlarımıza, kendi işini kurmak isteyen vatandaşlarımıza İŞKUR il müdürlüğü Zonguldak olarak personelimiz ile beraber mesai saatleri içerisinde bilgilendirme yapıyoruz. Bunlarla ilgili her türlü sorun veya sıkıntılarını başvuru konusunda gelip bizden bilgi alabilirler” dedi.

(Haber: Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz