Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Murat Kotra, Kanal Z Televizyonu'nda, Genel Yayın Yönetmenimiz Erhan Çakmak'ın konuğu oldu.

Genel ve yerel siyaset ile seçim süreci ve Zonguldak sorunlarının tartışıldığı programda, taşkömürü üretiminin Zonguuldak'ın 'olmazsa olmazı" olduğunu vurgulayan Murat Kotra, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, TTK'ya bin maden işçisi alınmasına ilişkin açıklamasının bir başlangıç olduğun, kademeli olarak norm kadroya ulaşılması gerektiğini söyledi.

Programda, EPDK'nın ithal kömüre yüksek teşvik sağlayan kararını da sert bir şekilde eleştiren Murat Kotra, bu tamamen saçma ve yanlış bir karardır. Bu kararın mutlaka düzeltilmesi ve yeril ve milli kömürün desteklenmesi gerekiyor. Bunu sağlamak için büyük çaba harcadık, ubnadn sonra da taki;pçisi olup mutlaka sonuçlandıracağız" dedi.

Zonguldak'ın yıllar içinde sahipsiz bırakıldığını belirten Murat Kotra, göçün önlenmesi, gidenlerin geri getirilmesi gerektiğine işaret etti. İlimizde kuruluş sebepleri taşkömürü olan büyük kuruluşların işçi alımlarında Zonguldak çocuklarına öncelik tanıması gerektiğini hatırlatan Murat Kotra, aynı şeyin Filyos'ta faileyet gösteren büyük kurum ve şirketler için de geçerli olduğunu söyledi.

Şu anda Filyos'ta çalışan yaklaşık 9 bin kişiden kaçının Zonguldaklı olduğunu soran Murat Kotra, istihdam olanaklarının öncelikle bu şehrin insanları için kullanılması gerektiğini ifade etti.

Milletvekili aday sıralamasının MHP Genel Merkezi'nin takdirinde olduğunu vurgulayan Murat Kotra, " 14 aday adayımız arasından 5 milletvekili adayamız seçilecek. Listeye girenler de,girmeyenler var gücüyle çalışmaya devam edecek" dedi.

HABER : Ersin ÇORBACI

Editör: Haber Merkezi