GÜNCEL

İyi Parti 3 Mayıs Türkçülük gününü kutladı

İyi Parti Zonguldak İl Başkanlığı tarafından 3 Mayıs dünya Türkçülük Günü kutlandı.
Tarihi şan ve şerefle dolu bir milletin evladı olduğumuz belirten açıklamada şöyle denildi:
3 MAYIS TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ
"Bugün 3 Mayıs Türkçülük Günü,Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk' ün “Türk, Öğün, Çalış, Güven” sözüne sadık kalarak Türklüğümüzle övündüğümüz, milletimizle gururlandığımız gün.Kimi zaman Türküm, Doğruyum, Çalışkanım dediğimiz Andımızın okutulmadığına şahit olduysakta,Resmi kurumların tabelalarından “Türkiye Cumhuriyeti kısaltması olan T.C ibaresi”, kaldırıldıysada,Atatürk'ün kurduğu tarihi kurumlarımıza Atatürk'e hakaret eden kişilerin atandığını (Basında yer alan haberler tekzip edilip yalanlamadı Örn: Türk Tarih Kurumu) görsekte,Atatürk’e ve annesine hakaret edenlere kimi zaman bir şey yapılmadığını basından takip ediyor olsak da,
Yurt dışına (Irak) gönderilen yardım paketinde Türk kelimesinin çıkartılıp Türk Kızılay' ı yerine Kızılay logolu etiket basarak, madensuyu gönderildiğini, böyle bir tarihi kurumun nasıl yönetildiğini görsek de (Basında yer aldı yayalanlanmadıGün gelip Türkçülüğün önüne ümmetçiliğin konduğunu, Sığınmacı olarak gelip vergi vermeden çalışma hayatını sürdürenler varken, sırf Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup vergi borcu var diye sağlık hizmetinden faydalanamadığın günler yaşadıysan da, Milli Şiirimiz ne diyor: Korkma,Unutma bu günler geçer ama bunları aklından çıkartma.  Sen tarihi şan ve şerefle dolu bir milletin evladısın sen, seni yok etmek isteyenlere doğulu, batılı, kuzeyli, güneyli bir araya gelerek “Ya İstiklal, Ya Ölüm” diye Türk Milletinin tarih boyunca hür yaşayacağının destanını yazdın. Senin gönlünde Mevlana' nın, Yunus Emre' nin, Hacı Bektaş Veli’nin sevgisi var. Sen yine kimseyi ayırmadan 83 milyonu yüreğindeki bu sevgiyle kucaklayıp, aziz şehitlerimizin kanıyla sulanmış bu güzelim vatan topraklarında barış içinde sonsuza kadar ay yıldızlı bayrağımızı hür olarak dalgalandıracaksın. Yurt dışındaki Türklerin umudu olacaksın. Hiç bir zaman bağımsızlığımızı bize kazandıran bugünlerimizi borçlu olduğumuz başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi, tarih boyu Türk Milletinin yükselmesi için çalışan vatan evlatlarını unutmayacaksın. Onları saygı ve minnetle yad edeceksin. Onların bize emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti' ni sonsuza kadar koruyacaksın, yaşatacaksın.Böyle anlamlı bir günde Bitlis' ten gelen haberler hepimizi acıya boğdu. Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü uğruna şehit olan askerlerimizi rahmetle anarken, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Şehitlerimizin yakınlarına ve büyük Türk Milletine başsağlığı diliyoruz. 

Böyle bir günde hepimize düşen görev:

Ne Mutlu Türküm diyene,
Yaşasın Türk Milleti,
Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti,
Varlığım Türk varlığına armağan olsun, diyerek haykırmaktır.
Türklüğümüzle gurur duyduğumuz bu günde, Büyük Türk Milleti önünde, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın kıvancıyla saygıyla eğiliyoruz".(Haber:Ercan Demir)