İYİ Parti İl Başkanlığı'nda Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenlendi. İl Başkanlığı binasında düzenlenen bayramlaşma etkinliğine  İl Başkanı Erdal Gülay, Yönetim Kurulu Üyeleri ve partililer katıldı. 
Tüm Zonguldak halkının bayramını kutlayan Erdal Gülay 31 Mart'ta yapılan seçimlere de değindi. 
İyi Parti'nin bir önceki seçimlere göre oy kaybı yaşadıklarını belirten Erdal Gülay teşkilat olarak 81 ilde yeniden toparlanmak için çalışacaklarını belirtti.
Gülay şöyle konuştu;

 31 Mart yerel seçimlerini çok şükür siyasi partilerin Belediye başkan adayları,  yönetim kadroları ile birlikte şehrimizde kazasız belasız bir şekilde bugünlere getirdik. Bir tane Belediye Başkanı oluyor. Birçok siyasi partinin Belediye Başkanı adaya çıkıyor. Vatandaş tercih ediyor ve tabii ki ondan yana kullanıyor. Bu işin iktidarı olmayacağını bir kez daha Zonguldak'ta ve Türkiye genelinde gördük. Yani iktidarın burada  emekliye ve vatandaşlarımızın ne kadar zorluklar içerisinde,  ekonominin  ne duruma geldiğini, nasıl bir hal aldığını hepimiz görüyoruz ve görmekteyiz. Bu memlekette yaşıyoruz. Bakın alım gücü kalmadı. İnsanlar artık bir şeylere dur demek adına seçimde sandıkta gereken dersi iktidara verdi. Bundan sonraki süreç tabii ki iktidar partisinin bu sonuçlarda ders alması gerekmektedir.

Vatandaş sandıkta gereken dersi iktidara verdi. Bundan sonraki süreçte erken seçim olma ihtimali var. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı  Cumhurbaşkanı olmak adına en azından erken seçim yaparsa böyle bir şansı olacağını hepimiz bilmekteyiz.
Adalet ve kalkınma Partisi Bu sonuçlardan gereken dersi alacaktır."

TAHSİN ERDEM'İ TEBRİK ETTİ

Zonguldak Belediye Başkanlığı'na seçilen Tahsin Erdem'i tebrik eden Gülay kendisine yakında bir ziyaret gerçekleştireceklerini, projelerin takipçisi olacaklarını belirterek söyledi "Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkanı arkadaşımız sayın Tahsin Erdem'e görevinde başarılar diliyorum ve kendisini kutluyorum.  Parti teşkilatımızla birlikte yönetim kadrolarımızla  kendisine bir hayırlı olsun ziyaretinde bulunacağız.   Zonguldak'ta bizlere düşecek olan görevler,  Belediye Başkanımızın yeri gelecek yanımda olacağız, geri gelecek karşısında olacağız. Bu memleket bizim memleketimiz. Kimseyi bu memlekete boş bırakmayacağız. Yapılacak olan hizmetlerin ya da verilen vaatlerin yapılmadığında da mevcut Belediye Başkanının karşısına dikilmesini de bileceğiz."
İYİ PARTİ OLARAK YENİDEN TOPARLANACAĞIZ
 İYİ Parti'nin Olağan Kuruluna gideceğini belirten Gülay, Başkan Meral Akşener'in şu ana kadar adaylık konusunda bir açıklama yapmadığını belirterek şöyle konuştu;

"Gündemde  olağanüstü kurultayımız var. Genel Başkanımız Meral Akşener'in şu ana kadar adaylık konusunda bir açıklaması yok. Fakat önümüzdeki günlerde Sayın Genel Başkanımız açısından nasıl bir süreç gösterir, nasıl bir yol haritası izler bunu şu anda bizler bilmiyoruz. Tabii ki il Başkanları olarak bizleri en kısa sürede Sayın Genel Başkanımızın  davet edeceğini düşünüyoruz.  Geldiğimiz noktada  geçen sene yaşamış olduğumuz Genel seçimlerde Sayın Genel Başkanımız altını masa diye tabir ettiğimiz masada o günün Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na bizzat  Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu şekilde başarılı olamayacağını,  Cumhurbaşkanlığı seçimini  kazanamayacağını beyan etmişti.  Kemal Kılıçdaroğlu burada  direterek  aday olmuş ve seçim kaybedilmiştir.  Bu süreçte iyi Parti zarar gördü.  İnşallah ümit ediyorum önümüzdeki  olağanüstü kurultay'da da yapıp partimizi tekrar yükseltmek için üzerime düşeni yapacağız."

Muhabir: Ercan Aygün