İYİ Parti'nin 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimi'nde Zonguldak'ta başarısız olması ve milletvekili çıkaramayışı, parti içindeki muhalif grubu harekete geçirdi.

Zonguldak eski Valisi ve İYİ Parti eski İl Başkanı Yavuz Erkmen'in, İYİ Parti İl Başkanı ve Ereğli eski İlçe Başkanı ve Zonguldak birinci sıra milletvekili adayı Evrim Balbaloğlu'nun girişimleri ile liste dışı bırakılması seçim öncesi ve sonrasında parti içindeki muhalif gruplar tarafından sert tepkiyle karşılandı.

Partinin, bizzat İl Başkanı Erdal Gülay'ın tutumu nedeniyle büyük bir zafiyet yaşadığını ve birçok gruplaşmaya neden olduğunu belirten parti içi muhalifler, 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanılğı seçiminin ardından, İYİ Parti Zonguldak teşkilatlarında yenilenmeye gidilmesi yönünde hazırlık yaptığı bildiriliyor.

Partinin Zonguldak'taki gidişatından hoşnut olmayan muhaliflerin üst üste toplantılar yaparak, seçim sürecini ve sonrasını değerlendirdikleri, seçim sonrasında parti teşkilatlarında yenilenme sağlanması için izlenecek stratejiyi belirlemek için çalıştıkları belirtiliyor.

Partide değişim ve yenilenme istenen muhalif gruba üyeler tarafından da her geçen gün büyük destek verildiği ve mevcut yönetimin değişmesi yönünde muhalif grupla birlikte hareket edeceklerini söyledikleri bildiriliyor.

Öte yandan, 14 Mayıs seçimlerinde Zonguldak'tan en az bir milletvekili çıkarması beklenen İYİ Parti'nin, İl Başkanı Erdal Gülay'ın, Evrim Balbaloğlu'ndan yana taraflı tutumu nedeniyle seçimi kaybettiklerini ifade eden partililer, " Partimizi kırk yamalı bohçaya döndürdüler. Yanlış tavır ve aday seçimi nedeniyle partimize en az bir milletvekilliğini kaybettirdiler. Önümüzde yerel seçimler var. Bu yönetim mutlaka değişmelidir" şeklinde konuşuyor.

HABER MERKEZİ

Editör: Oğulcan Öz