İYİ Parti'de önceki dönem Zonguldak İl Kadın Politikaları Başkanı ve  Belediye Meclis üyesi adayı Dilek Demirel , istifa etti. Demirel yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Önceki dönem Zonguldak İl Kadın Politikaları Başkanlığı ve İl Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini yapmış olduğum ve 2024 yerel seçimlerinde de Belediye Meclis üyesi adayı gösterildiğim İYİ Parti' den 25.04.2024 tarihi itibari ile istifa etmiş bulunuyorum.

Zonguldak'ta okul aile birliği başkanı olduğum dönemde Gazi Ortaokulu'nu öğrencilerine geri kazandırmak için siyasilere ve bürokratlara karşı verdiğim mücadeleyi herkes biliyor. Sonrasında ise Mithatpaşa İlköğretim okulunun tarihi binasının yıkılma kararını iptal ettirmek için verdiğim uğraşlar. O dönemde görüştüğüm siyasiler, bürokratlar, söylenen yalanlar, verilip tutulmayan sözler, kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıklar..... 
Bana okulu yıkıp bir yıl içinde yenisini yapacaklarını taahhüt etmişlerdi. İnşaat 4 senedir bitmedi...
Tanıdığım bu bir çok siyasi ile siyasi mecrada baş edebilmek,  Zonguldak için elimi taşın altına koyup çalışabilmek adına, o dönem İYİ parti il başkanlığınca tarafıma yapılan teklif ile hemcinsim olan bir kadın liderin arkasında yürümeye karar verip siyasete girmiştim.
Lakin gerek Cumhurbaşkanlığı seçimleri olsun gerekse yaklaşan yerel seçimler, bugün gelinen noktada  siyasetin ve siyasetçilerin bu derece güvensiz ve menfaatperest olmaları, dün övdüklerine bugün söver, dün sövdüklerini bugün sever hale gelmeleri, beni başta genel başkanım Merak Akşener olmak üzere partime ve siyasete küstürdü. 
Bu sebeplerden dolayı İYİ partiden ve belediye meclis üyeliği adaylığından  ayrılıyorum.
Bu konuyu Zonguldak'ta bana inan, benimle yol yürüyen arkadaşlarımın da inanç ve güvenlerini kaybetmemek adına kamuoyuna arz ediyorum."
 

Muhabir: Ercan Demir