İYİ Parti’nin 2 kurucusundan biri olan Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın ihraç edilmesi, Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, Ali Türkşen, Fatih Eryılmaz, Yörük Ali Paşa ve En son olarak da İsmail Koncuk’un da istifaya etmesiyle birlikte parti hem genel merkezde hem de Zonguldak’ta istifa furyası başladı.
İlk istifalar ise gelmeye başladı.
Oğuzhan Turhan - (Kurucu il Başkan yrd), Faruk Demirci - (Kurucu il Başkan yrd), Mustafa Tuna – (Kurucu Merkez ilçe yöneticisi), Mehmet Şahin – (Kurucu üye), Melek Tuna – (Kurucu üye), Şafak Işık – (Kurucu üye), Derya Yılmaz – (Kurucu üye), Tarkan Köse - (üye), Tolga Girgin – (üye), Çağlayan Karahasan - (üye), Alpay Zavar - (üye), Özgecan Turhan – (kurucu üye), Vildan Hahzaçebi – (kurucu üye), Hatice Dibek – (kurucu üye), Nurhayat Derecik – (kurucu üye)
15 kişi partiden istifa ettiklerin açıkladı.
Üstelik yenileri de yolda

ÜMİT ÖZDAĞ’ın liderliğinde kurulacak olan yeni bir siyasi oluşum yolda.
İyi Parti’ni ömrü kısa oldu
İyi Parti darmadağın oldu
Yazık oldu


**


İL BAŞKANI EKSİK BİLGİYLE BASIN AÇIKLAMASI YAPARSA..


DEVA Partisi İl Başkanı Fatih Keleş, Kilimli ilçesinde salgın tedbirlerinin okullarda uygulanmadığını, bazı okullarda HES kodu sorgulamasının yapılmadığını belirterek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nü göreve davet etti!!!

Eyvallah 
Ancak Deva Partisi Zonguldak İl Başkanı Fatih Keleş’in bu açıklamasıyla ilgili bir değerlendirmede bulunmak istiyorum.
Çünkü eksik bilgilerle yapılmış bir açıklama bu.

Neden mi
Nedenini anlatayım

Allah korusun ancak diyelim ki minik bir öğrencimiz Covid-19 oldu, testi pozitif çıktı veya temaslı olduğu ortaya çıktı.
Böyle bir durumda ise anında kayıtlı olduğu, eğitim gördüğü okul müdürünün cep telefonuna

“…... t.c. kimlik numaralı öğrenci temaslı olarak kaydedilmiştir”
veya

“... t.c. kimlik numaralı öğrencinin test sonucu pozitif çıkmıştır”

şeklinde Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nce mesaj gelmektedir.

Yani okul müdür ve okul yetkilileri öğrencisinin sağlık durumunu otomatikmen öğreniyorlar.
Bu Sağlık Bakanlığı Nüfus ve Milli Eğitim (E-Okul) sistemlerinin entegre olduğunu ve bir vaka olduğunda bu bilginin ulaşması gerekenlere anlık haber verildiğini bize gösteriyor.
Aslında bu öğrenci velilerinin de bilgi sahibi olmadığı gösteriyor.
Yani sistem Yapay Zeka kullanarak ve işin algoritması tasarlanarak uygulamaya geçti.

Öte yandan çocukların her gün giriş kapısında bekletilip HES kodu sorgulamasına tabi tutulmasının, uygulamada ne kadar güç olacağını çocukların dünyasında nasıl psikolojik etkileri olabileceği ayrıca tartışma konusu..
O yüzden okullarda HES kodu sorgulaması yapılmıyor.


2020-2021 eğitim öğretim yılının başından itibaren Tüm Türkiye'de olduğu gibi hem ilimizde hem ilçemizdeki tüm okullarda olağanüstü bir çaba ile hijyen şartlarının azami düzeyde uygulanması adına çalışmalar yapılıyor,
Bu Kilimli’de de aynıdır, tüm il genelinde bulunan okullarda da aynıdır
Değişmez,
Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) ortak Projesi olarak bu dönemde yürürlüğe giren “Okulum Temiz Uygulaması” adına Kilimli ilçesinde 25 Okul gerekli Şartları yerine getirerek sistem başvurusu yaparken, bunlardan 21’i ise bu belgeyi aldı. Kalan 4 okul ise bu hafta sonuna kadar belgesini alacaklar. Yani okullarda ki tüm personel elinden geldiğince Pandemi ile ilgili alınması gereken tüm önlemlerin azami düzeyde almış durumda.

Ayrıca kaygı duyan velilerimize de bu açıklamayı yapmış olalım.

Bu konuda veliler de çocuklarını okula getirirken ya da okul dönüşü çocuklarını alırken onlardan istenilen şekilde kurallara azami derecede uyuyorlar.

Şunu da ifade etmeliyim ki biz bu dönemde Sağlık Bakanlığı'nın pandemi ile ilgili alınması gereken tedbirler yapılması gereken uygulamalar konusunda Milli Eğitimin Kilimli olsun diğer ilçe müdürlükleri olsun
Kendilerine bildirilen talimatları harfiyen yerine getiriyorlar.
İşte o yüzden ki artan Covid-19 vakalarına karşın okular en güvenli en korunaklı duruma geldiler.
Evet 
Eksiklikler elbet olabilir onları da tamamlamak için okul görevlileri, milli eğitim görevlileri gayret gösteriyor.


Ancak bir bilgi bir şikayet içeriyor ise bir problem olarak görünüyor ise özellikle kaynağına ulaşarak doğruluğunu teyit etmek gerekir diye düşünüyorum. 
Haksız mıyım
Bu açıklamada da böyle bir hata olduğu kanaatindeyim. 

Eğer DEVA Partisi İl Başkanı Sayın Fatih Keleş “Çocuklarımız girişte HES kontrolü yapılmıyor “diye kendisine şikayet eden veli yada velilerden sonra hemen eksik bilgilerle basın açıklaması hazırlayıp basına servis etmek yerine doğru bilgiyi kaynağından öğrenseydi iyi olmaz mıydı.
Sanıyorum burada Fatih Keleş burada biraz duygusal davrandı