Türk Jandarma teşkilatı kuruluşunun 187.yılını Zonguldak’ta düzenlenen görkemli bir törenle kutladı.
Valilik önünde gerçekleştirilen programa Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu,Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Barış Cücen,Sahil Güvenlik Bot Komutanı Caner Erken, Sahil Güvenlik Ereğli Bot Komutanı Oğuz Yasin Subaşılı, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen,
CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, askeri personel,daire müdürleri, siyasi ve sivil toplum örgünü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
TÖREN ÇELENK SUNUMU BAŞLADI
Valilik önündeki tören Zonguldak İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Barış Cücen’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Daha sonra şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşımız okundu.
Jandarma Genel Komutanlığının kutlama mesajının okunmasının ardından Zonguldak İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Barış Cücen, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaparak Jandarma’nın kuruluşunun 187. Yılın kutladı.
Daha sonra örgencilerin şiir okuması ve halk oyunu gösterisi sunumu gerçekleştirildi.
EĞİTİMLİ KÖPEKLER SUÇLULARIN KORKULU RÜYASI OLDU
Jandarma teşkilatının eğitimli köpekleri gerçeği aratmayan bir gösteri sundu.
İz takip köpeği "Dans", asayiş köpeği "Gaddar" ve bomba arama köpeği "Arma", eğitmenleri eşliğinde sergiledikleri yeteneklerle izleyenleri büyüledi.Aldıkları talimatlar doğrultusunda görevlerini yerine getiren eğitimli jandarma köpekleri suçluları etkisiz hale getirdiler.
KOMANDOLAR GÜVEN VERDİ
Jandarma Komando Askerleri yaptıkları gösteride tam bir uyum ve disiplin içinde hareket ederek tüfekli gösterisi, izleyiciler tarafından büyük beğeni ile izlendi. Dosta güven, düşmana kurku salan Jandarma Komandoların gösterisi uzun süre ayakta alkışlandı.
Törenin sonunda İandarma haftası dolayısı ile düzenlenen şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
jandarma ekiplerinin suçla mücadelede ve arama kurtarma faaliyetlerinde kullandığı modern teknolojik ekipmanların sergilendiği stantların gezilmesinin ardından tören sona erdi.






