Zonguldak’ta Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Futbol İl Temsilciliği tarafından U11 ve U12 Minikler Futbol Şenliği düzenleniyor.
Şenlik içinde geçen  müsabakalarda bazı takımların başka kulüplerin oyuncusu oynattığı konusunda  şikayetler geliyor. Bu davranışın son derece  yanlış ve çirkin olduğunu belirten Futbol İl temsilcisi Metin Malkoç, kulüplere  Fair-Play çağrısında bulunarak şu ifadelere yer verdi;

”Bu maçlar sonunda şampiyon olmayacak. Adı üstünde futbol şenliği, amaç miniklerin futbolu sevmesi ve güzel vakit göçermelerini sağlamak.Yenmek veya yenilmek önemli değil. Çocukların aileleri bu maçlara büyük ilgi gösteriyor. Ereğli, Çaycuma ve Merkez gruplarında toplam 51 takım mücadele ediyor. Biz ASKF  ve Futbol İl temsilciliği olarak bu müsabakaları Şenlik havasında oynatıyoruz. Fakat son günlerde hoş olmayan şikayetler alıyoruz. Bazı takımların lisansı kendilerinde olmayan ve kaçak futbolcu oynattıkları konusunda yoğun şikayet alıyoruz. Tekrar söylüyorum Bu maçlarda şampiyon veya küme düşen olmayacak. Onun için hoş olmayan davranışlar içine girmeyin. Çocukları rahat bırakın. Futbolun tadını çıkarsınlar. Antrenör ve İdarecilere sesleniyorum. Futbol talimatnamesinde kaçak futbolcu oynatmanın cezası belli. Hem kendinize hem de kaçak oynattığınız çocuklara  yazık etmeyin. Ben buradan tüm takımlara centilmenlik çağrısında bulunuyorum”


 

Muhabir: Ercan Aygün