Zonguldak Kadın Platformu, Madenci Anıtı önünde toplanarak  kadına ve çocuğa yapılan şiddetin son bulmasını istedi. Şiddete karşı en temel güvencenin  İstanbul Sözleşmesi olduğunu söyleyen Zonguldak Kadın Platformu Dönem sözcüsü Muazzez Derya Akar; "KADINA ve ÇOCUĞA YÖNELİK SUÇLAR POLİTİKTİR
Kadınlara ve çocuklara yaşama şansı tanımayan gericiliği tanıyoruz, yaşam haklarımız için mücadele etmeye devam ediyoruz. Kadın ve çocukların yaşam hakları için oy veriyoruz! Oy verdikten sonra da kadın ve çocuk politikaları için mücadele etmeye devam edeceğiz.

İçimizde bir ateş yanıyor!

Memleketin her yerinden her gün bir kadının, bir çocuğun acı haberini alıyoruz! Erkekler katlediyor, iktidar yasaları erkeklere göre düzenleyerek yargılamayı ortadan kaldırmayı hedefliyoruz.
Bazen en yakınımızdaki erkeklerin elleri kesiyor nefesimizi bazen hiç tanımadığımız bir diğeri. Ama her gün eksilmeye devam ediyoruz. İktidarın yarattığı blok canlıları ikiye ayırdı: Erkekler ve onların insafına terk edilmiş diğerleri. Hiçbirimiz nefretin hedefi olmaktan kendimizi kurtaramıyoruz. Biz kadınlar ancak dayanışmayla bir mücadele örerek örgütlü bir biçimde karşı durabiliriz bizi karanlığa hapsetmeye çalışan AKP-MHP-HÜDAPAR ortaklığına. Akılları ve gözleri kadın bedeni üzerinde olanların, vicdanları yok! Bu ülkenin geleceğini kadın katillerinin, çocuk istismarcıların vicdanına bırakmayacağız. İstanbul Sözleşmesini uygulatacağız, 6284'e kadınlar ve çocukların lehine güçlendirerek sahip çıkacağız.
Kadını ve çocuğu koruyan yasaların tartışılması, uygulanmaması, görmezden gelinmesi nedeniyle şüpheli kadın ölümleri sürekli artıyor,kadın cinayetleri binbir bahaneyle meşrulaştırılmaya çalışılıyor, çocuk istismarcıları aflarla yasa değişiklikleriyle serbest bırakılmak isteniyor. İstanbul Sözleşmesi'nden imzasını çeken iktidar ortaklarıyla kadınların ve çocukların yaşamını tehdit eden pazarlıklar yapmaktan, bunları duyurmaktan geri durmuyor.
Kadın Cinayetleri Politiktir
Bu karanlık, gerici odakların kadın ve çocuklar üzerindeki tahayyüllerinin sonuçlarıyla emeğin başkenti Zonguldak'ta da karşılaşıyoruz. Emeğin savunucusu kentimiz son birkaç ayda sayısız kadına ve çocuğa yönelik suçla anıldı.
Geçtiğimiz günlerde Ereğli ilçesinde Yeşim Sönmez isimli kadın BÇ tarafından, YK isimli bir kadın boşanma aşamasında olduğu AK tarafından katledildi.
Alaplı'da F.K kendi evinde şüpheli şekilde ölü bulundu
Zonguldak Merkez ilçesinde G.S isimli kadın 6 yıldır evli olduğu Sedat S tarafından vuruldu, kendisini vurduğu iddiası tedavi sürecinde çürütüldü.
B.Y. eski sevgilisi tarafından altı yerinden bıçaklandı, canına kast edildi.
Çaycuma'da istismara uğrayan iki çocuktan biri daha iki yaşında katledilince olay açığa çıktı çok sayıda kişi tutuklandı.
Yasin A ve Tahsin B ,.15 Yaşındaki bir çocuğu cinsel istismara uğrattıkları gerekçesiyle ,yargı önüne çıktıldı
Murat V isimli erkek ise 11 yaşındaki kızına nitelikli cinsel istismar suçundan yargı önüne çıkarıldı.

"Cezasızlık faillerin sayısını arttırıyor"

Son bir aya baktığımızda bile yaşadığımız erkek şiddetinin boyutlarının ne kadar arttığını görüyoruz. Bunlar görebildiklerimiz. Kadınlar ve çocuklar evlerinde,sokaklarında, her yerde korumasız bırakılıyor. Cezasızlık faillerin sayısını arttırıyor. Çocukların üzerine bir gölge gibi çöken karanlık çocukların neşesini çaldı. Yarının yetişkinlerine karşı sorumluluğumuzu yerine getirmekte sınıfta kaldık. İktidarın nefret politikalarıyla yalnızlaştırıldık.
Suçlamaların çoğunda fail tek bir kişi değildi. Yani kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet suçlarında erkekler örgütlü. Örgütlü kötülükle mücadele ancak kadınların birleşmesiyle mümkün. Birleşeceğiz, direneceğiz, yaşamlarımıza sahip çıkacağız.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. Turuna yaklaştığımız son günlerde bütün kadınlara diyoruz ki :  Oy verirken 6284’ü kaldırmak isteyenlere değil, 6284’ün uygulanması için uğraşacaklara oy ver!
Oy ver! Yıllardır Çocuk istismarcılarını çıkarmak için af yasasını getirmek isteyenleri durdurmak için oy ver!
Oy ver ! HKG’yi hatırla ,6 yaşındaki çocuk zorla evlendirilmesin,çocuk ccinssel istismarının hesabı sorulsun diye oy ver !
2 yaşında bebeği öldüren karanlığı besleyenlere karşı çocuklar geleceğimizdir, devlet geleceği için çocukların bakımında,refahında ve korunmasında sorumludur diyenlere oy ver!
Şiddete Karşı en temel güvencemiz olan İstanbul sözleşmesi için oy ver !
Oy ver ! Çocuk cinsel istismarında en önemli sözleşme olan Lanzoretto sözleşmesinden çekimek isteyenlere değil,onların karşısında duracaklara oy ver.
Zonguldak Kadın Platformu olarak diyoruz ki: Seçimlerin sonucu ne olursa olsun Alanlarda olacağız, kaderimizi ne erkeklerin ne de iktidarların merhametine bırakmamak için mücadele edeceğiz" dedi.

(Haber: Seda Fidan)

Editör: Oğulcan Öz