Filyos'un 3 dönemdir  çok kötü yönetildiğini  belirten Kadir Ünal, ilk hedefinin Filyos'u ilçe yapmak olduğunu ifade etti.
Aday gösterilmesi halinde Filyos'ta seçimleri çok rahat kazanacağını ifade eden Kadir Ünal şunları söyledi;

ADAY GÖSTERİLDİĞİM TAKDİRDE SEÇİMLERİ RAHATLIKLA KAZANIRIM

"2021 yılında 42 yıl hizmetinden sonra Filyos'ta yerleşik ikamet etmeye başladım. Filyos ile Hiç bağımız kopmadı. Her yıl da geldim, izinlerimi geçirdim. Gördüğüm olay şu oldu Filyos'ta. Filyos hak ettiği kalkınmayı  bulamadı. Örneğin enerji merkezi, turizm merkezi olmakta iddialı olan beldenin halen ilçe olamaması çok düşündürücü. Ben Öncelikle beldemizi ilçe yapmak için elimden gelen gayreti göstereceğim. Ben iddia ediyorum. Yapabilecek güçteyim Hiç onda şüpheniz olmasın. Birincisi bu. İkincisi iktidar partisi, AK Parti adayı üç dönemdir Filyos'ta görev yapıyor. Eksileri artılarından fazla.  Eksileri çok farklı ben  bu duruma  kayıtsız kalamadım. Sebebi ne diye düşünebilirsiniz. 
Ben Filyos'ta vatandaşa bugüne kadar hep iletişim halinde olmasını bilen onlara değebilen  bir insanım. Filyoslu'nun hep hizmetinde yanımda oldum  bu nedenle kendime bir görev biçtm. Bu üç dönemdir üç seçim dönemi boyunca bu başarısız belediye başkanı AK Parti adayını artık  karşısında seçmenleri tabanda birleştirebilecek bir aday profili olarak kendimi değerlendirdiğim için bir görev biçtim ve yola çıktım. iddialıyım. Ben bu seçimde nasip olursa aday gösterilirsem çok rahatlıkla kazanırım. Tereddütüm yok. 

Ömer Ünal benim amca oğlum olabilir Ama ben onu şahsi olarak değil siyaseten eleştiriyorum
Benim için kamu yararı öndedir.  Kamu yararı kardeşinden de öncedir. Ben 42 yıl hak, hukuk, adalet için çalışın. Ve devam ediyoruz. Hiç fark etmez. Hiç kardeşim de olsa fark etmez karşımdaki. Çünkü kamu yararı varsa, kamunun menfaati üstünse ben üzerime düşeni çekinmeden yaparım.

Örneğin  yatırımları çekme konusunda istihdam. Çevre duyarlılığı konusunda hassasiyetlerim vardır. 
Ben daha iyisini yaparım diyor.um  Filyos'un yerlisiyiz. "
 

Kaynak: Ercan Demir