Belediye İş Sendikası Zonguldak Şubesi Başkan Osman Karataş, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın ve hükümetin vermiş Olduğu seyyanen zammı kendine  mensup olan belediyenin uygulamamasını da çok daha manidar buluyorum" diyerek Kilimli Belediyesi'ne tepki gösterdi.

Kilimli Belediyesi ile hukuki sürecin devam ettiğini ancak anlaşma durumunda davayı geri çekebilecekleri belirten belediye Sendikası şubesi başkan Osman Karataş şöyle devam etti:

“İŞVEREN İMZALADIĞI ZAMMI UYGULAMAYINCA HAKKIMIZ İÇİN YASAL YOLLARA  BAŞVURMAK ZORUNDA KALDIK”

"Kilimli Belediyesi kadrolu işçilerimizle geçen 2023 Mart ayında yaptığımız toplu iş sözleşmesi gereği 7. ayda uygulanması gereken memur maaş artış oranlarıyla ilgili toplu sözleşme metninde olan zammın verilecek olan zammın işveren tarafından uygulanmaması sebebiyle biz yasal yollara başvurduk. Yasal süreç devam ediyor. 

“CUMHURBAŞKANIMIZIN MEMURLARA TANIMIŞ OLDUĞU SEYYANEN ZAMMI AK PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANI UYGULAMIYOR”

Temmuz ayında devletin memurlara tanımış olduğu seyyanen zammı belediye başkanı bize uygulamaktan imtina etti. Sayın Cumhurbaşkanı'nın ve hükümetin vermiş Olduğu seyyanen zammı. Kendine mensup bir parti olan belediyenin uygulamamasında çok daha manidar buluyorum. 

Daha önce belediyede bununla ilgili açıklama yaptı. Sendikanın yazım hatasından kaynaklı işte orasından, burasından diyerekten farklı yollara çekme Çalıştı konuyu. Biz defalarca 7. aydan 12. aya kadar kendisiyle birlikte bir görüşme talep ettik, defalarca görüştük. Bugün, yarın, bugün, yarın diyerekten bu toplu iş sözleşmesini evet uygulayacağım. Şöyle yapalım. İşte şurasından, burasından diyerekten bir noktaya doğru gelmeye çalıştık. Ama en son geldiğimiz nokta vermiyorum o kadar geldik onu. 

“ANLAŞIRSAK DAVAYI GERİ ÇEKEBİLİRİZ”

Biz de o süreçten sonra kendisiyle yaptığımız görüşmelerde bu toplu iş sözleşmesindeki kazanımların yasal anlamda takipçisi olacağımızı hükümetin verdiği bu zammın kendine mensup olan parti tarafından verilmemesinde davayı taşıdık. Yasal süreç şu anda devam ediyor. Biz hala yumruğumuzu sıkmış değiliz. Tokalaşmak tarafındayız. Sayın belediye başkanından da bu anlamda eee tekrar kendisinden bu anlamda bir adım atmasını bekliyoruz. Temmuz ayından bu tarafa uygulanmayan zamların karşılıklı olarak bir noktaya getirilerek anlaşma zeminin hala kapıyı açık bıraktığımızı da dava süreci her ne kadar devam etse de bu süre geri çekebileceğimizi ama anlaşırsak bu süreçte vazgeçeceğimizi de kendisine buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. Hala da beklentimiz devam ediyor. Bize bu süreçte sokağa iten kendisiydi. Alana iten kendisiydi. Biz gene de alandan çıkıp tekrar makamda beraber karşılıklı Bu işi mutlu sonla bitirmek istiyoruz. İşçilerimizin taleplerine kulak vermesini buradan bir kez daha belediye başkanına hatırlatmak istiyorum"

Kaynak: Ercan Demir