Zonguldak'ın Kilimli ilçesi Hisararkası Mahallesi'mde polis lojmanlarının bulunduğu 100 konutlar'da ikamet eden 55 daire sahibi tapu almaya hak kazandı.
Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun tapu almaya hak kazanan 55 daire sahibinden 8'ine bugün tapularını törenle teslim etti.
Tören'de Mahalle Muhtarı ve Tapu İlçe Müdürü de hazır bulundu.

1984 yılında gecekondu önleme bölgesi olarak yapılan Hisararkası Mahallesi'ndeki 100 konutlarında 55 daire bulunuyordu . Başkan Kamil Altun'un göreve gelmesi ile birlikte 55 konutun tapusunu çıkartılması konusunda büyük çabalar gösterildi ve 55 daire sahibi konut sahibi tapusunu almaya kazandı.

8 kişiye tapu veren Başkan Kamil Altun, hak sahiplerini kutladı ve büyük iş başardık dedi.

Başkan Kamil Altın ayrıca, "Sırada Belediye Sitesi Mahallesi sakinlerimiz var. Onların da işleri bayağı yoluna girdi. Çok yakında oradaki vatandaşlarımızın da tapularını vereeceğiz. Onlara da şimdiden  müjdeler olsun diyelim." dedi.

Konuşmasında Hisararkası Mahallesi Muhtarı Sadullah Gök'ede teşekkür eden Başkan Kamil Altın şunları söyledi

SIRADA BELEDİYE SİTESİ VAR

"Muhtarım da zaten uzun yıllardan beri uğraşıyor Çok büyük bir iş başardık. Allah razı olsun.2019'da  hatırlıyorum ev toplantısı yapmıştık  . Kalabalık bir toplantıydı. Orada da birkaç vatandaşımız söylemişti. Dün gibi sanki hatırlıyorum. Ya bizim burada tapu sorunumuz var. Bu tapu sorunu nasıl çözeceğiz diye çözmemiz gerekiyordiye. Biz yıllardır mağduruz. Evimizde rahat uyuyamıyoruz. Evimizde geceleri kafamızı yastığa rahat koyup da  uyuyamıyoruz diye. 
Sizlere de ben ne emiştim belediyenin hesaplarında arsalarında hacizler var. Bu hacizlerin kalkması lazım. Eğer sadece belediyenin üzerindeki tapularında ki hacizlerse Biz bunu çözeriz. Çok şükür ki göreve geldik. 30 ay gibi kısa bir sürede tüm bunları kaldırıp belediyemizin hem hesaplarının üzerindeki hacizleri hem arsaların üzerindeki hacizleri icraları kaldırıp tertemiz bir hale getirip sizin sorununuzu çözmekte ki ilk adımımızı sağlamıştık. Tabii diğer detaylarımız vardı. En zorunu çözdük. Tabii ki diğer detayları da çözmemiz gerekiyordu. Burada ben şunu söylemek istiyorum. Hem muhtarımıza da bu anlamda Çok özveri gösterdi. Bizim belediyemizin imar müdürlüğü çok ilgilendi tek tek. Tapu ilçe tapu müdürlüğümüz çok özveriyle çalıştı. TOKİ başkanlığımız, bakanlığımız Çevre Şehircilik, Çevre Şehircilik Bakanlığımız bizim derdimizi anladı. Çözmek için onlar da çok büyük özveri gösterdi. Binlerce şükür ki bugün dosyalarımı tamamlayan normalde toplamda 55 kişisiniz. İnşallah bir an önce onlar da alacaklar. Borçlarını tamamlayan 8 kişi burada. Onların ilk etapta burada tapularını vereceğiz. İnşallah diğer vatandaşlarımız da diğer mağdurlarımız da kendi eksikliği olan dosyalarında ki belgeleri tamamlandığında onları verdiğimizde çok büyük bir iş başarmış olacağız inşallah. Ben şimdiden hayırlı olsun temennisinde bulunuyorum. Sizlere. Bu gece rahat rahat uyku uyuyabilirsiniz Allah'ın izniyle. Evlerinizde rahatlıkla, huzurla, neşeyle, mutlulukla inşallah tapumuza beraber artık oturursunuz. Hayırlı uğurlu olsun.

Tabii ki başından bugüne kadar 40 yıllık bir sorundu bu. Hisararkası Mahallemizde 100 konutlar diye tabir edilen bloklarımızı, sitemizi 40 yıllık bir sorunuydu. 1984 lü  yıllarından beri süregelen bir sorundu. Çok şükür bizlere çözmek nasip oldu. Birçok işi ilçemizde 40 yıllık, 50 yıllık, 60 yıllık sorunları çözüyoruz. Sizlerin de 40 yıllık sorunu çözmek bizim için gurur. 

Sırada Belediye Sitesi mahallesi sakinlerimiz var. Onların da işleri bayağı yoluna girdi. Çok yakında oradaki vatandaşlarımızın da tapularını vereeceğiz. Onlara da şimdiden  müjdeler olsun diyelim."

Kaynak: Ercan Demir