Geçtiğimiz günlerde Kilimli’nin Soğuksu Mahallesi’nde evinden ekmek almak üzere çıkan bir kadın, köpeklere uzak mesafeden korkarak geçmesine rağmen köpeklerin saldırısına uğradı. Kısa süreli panik geçiren kadın, kendi çabalarıyla başıboş köpeklerin korkutucu saldırısından kurtulmayı başardı. Yara almaktan ve olası faciadan şans eseri kurtulan kadın olayın ardından her gün korkarak yürüdüğü  yoldan hızla uzaklaştı. 
Mahalleli, yaşanan bu sorunun her gün tekrarlandığını söyleyerek önümüzdeki günlerde bir köpek saldırısı dehşetine çocukların maruz kalabileceğini öngörüyor.
Konuyla ilgili Yeni Adım ihbar hattına ulaşan Kilimlili vatandaşlar, “Görüntülerde, bu köpeklerin nasıl saldırgan olduğunu görebiliyorsunuz. Bizler de hayvanları seviyoruz ancak bu tür saldırıları sevgi ne yazık ki kapatmıyor. Başıboş, aşısız ve saldırgan tüm köpekler ilçenin kent merkezlerinden, mahalle aralarından ve okulların yanından alınmalı. Yoksa bu köpekler Kamil Altun’a iş açacak.” diyerek belediye ekiplerine sert tepki gösterdi. 
Mahallenin çocuklarının ve öğrencilerin sıklıkla kullandığı yolda yaşanan başıboş köpek sorununun Kilimli Belediyesi’ne ve bizzat belediye başkanı Kamil Altun’a söylendiği ancak sorunla hiçbir şekilde ilgilenilmediği öğrenildi.

Kaynak: Ersin Çorbacı