Cumhurbaşkanı kararıyla yapılandırma için başvuru süresi bir ay uzatılarak 30 Haziran'a  ertelendi.
İlk taksit ödeme süresi de bir ay uzadı.
 Yapılandırma kapsamında bugüne kadar 3 milyon 279 bin mükellef, 180 milyar TL'lik borç yapılandırdı.
Kanun kapsamında yapılandırılan borçlar peşin veya taksitler halinde ödenebiliyor. Peşin ödeme halinde, yapılandırılan borcun gecikme faizi ve cezasının yüzde 90'ına kadar olan kısmı silinebiliyor.

HANGİ BORÇLARI KAPSIYOR?

Tüm vergi, prim, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, destekleme primi borçları da yapılandırma kapsamında yer alıyor.

Belediyelerin emlak vergisi, su borçları da dâhil olmak üzere tüm alacakları, oda ve borsaların, birliklerin aidat borçları da yapılandırılabilecek.

İDARİ PARA CEZASININ ASIL ALACAĞINDAN YÜZDE 25 ORANINDA İNDİRİM

31 Aralık 2022'den önce işlenen fiillere ilişkin olup yapılandırma son başvuru tarihine kadar tebliğ edilen idari para cezaları da yapılandırılabilecek. Yapılandırılan borç idari para cezası ise asıl alacaktan da yüzde 25 oranında indirim sağlanacak. Yapılandırmadan yararlandırmak için açılmış davalardan vazgeçilecek.

362 milyar liralık kamu alacağını kapsayan yapılandırma için bugüne kadar 3 milyon 279 bin 311 mükellef, 4 milyondan fazla dosya için başvuru yaptı. Yapılan başvuruların karşılığında 178 milyar 300 bin liralık bir alacak yapılandırıldı ve bu rakamın 8 milyar 200 milyonluk kısmı ise tahsil edildi.

(Haber Merkezi)

Editör: Oğulcan Öz