Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Murat Kanlı, yapılan yardımlar ve kan bağışı noktasında açıklamalarda bulundu.
Kanlı; "İftar  sonrası Uğur Mumcu Kavşağında ki Şehit Hasan Bilgin kan merkezimiz 20.00 ile 24.00 arasında hizmet vermektedir" dedi.

Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Murat Kanlı, Kızılay’ın tüm gücüyle depremzedelerin yanında olduklarını söyleyerek, Zonguldak’ta bunlarla ilgili çalışma yaptıklarını ve kumanya dağıtımı yaptıklarını ifade etti.

Başkan Kanlı ayrıca Ramazan ayında kan bağışı noktasında sıkıntı çektiklerini ve herkesi kan bağışı yapmaya davet ettikleri açıkladı.

Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Murat Kanlı, “Biliyorsunuz 11 ilimize etkileyen bir deprem felaketimiz var. Kızılay tüm gücüyle deprem felaketinde üç öğün yemek karşılama görevini yapıyor. Zonguldak olarak yine belirlediğimiz insanlarımıza gelen yardımları dağıtmaya devam ediyoruz. Büyük parçalar haline gelmiyor küçük küçük parçalar haline geliyor ve geldikçe dağıtıyoruz. İkram aracımız hala bizim ikram aracımız Adıyamanda ikram faaliyetlerine devam ediyor. Burada bizim depremzede misafirlerimiz var Zonguldak da bunlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bunların evlerine gidilip gıda ya da işte kumanya konserve vs bunları çalışmasına başlamak üzereyiz”dedi.

Kana sıkıntısı çektiklerini ifade eden Başkan Kanlı, “Onun dışında önemli olan yine ramazan dolayısıyla sıkıntı yaşadığımız bir konu kan konusu ne yazıkki Ramazan’da kan verimi kan alımları duruyor ya da yavaşlıyor kan vermeye insanlarımız her zamanki gibi davet ediyoruz. En büyük sıkıntılarımızdan biri Ramazan’da. Onun için vatandaşlarımıza her zaman kan vermeye davet ediyoruz. İftar  sonrası Hasan Bilgin Şehit Hasan Bilgin kan merkezimiz çarşıdaki merkezde göbekteki kan merkezimiz sabah sekizden  gece 12’ye kadar açık bu şekilde kan verebilirler onun dışında ilçelere kan kan alma aracımız gidiyor. Burada bunlara kan verebilirler gıda kadar kan da önemli kanın sıkıntısını çekiyoruz. Günde 3-4 tane kan ihtiyacı telefonları görüyorum hepsine de bazen cevap veremiyoruz çünkü kan yok bu noktada her zaman kan için destek istiyoruz vatandaşlarımızdan” diye konuştu.


(Haber: Neriman Dengiz)

Editör: Oğulcan Öz