Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan , Türkiye Belediyeler Birliği encümen üyesi seçildiğini belirterek şunları söyledi;
"Türkiye Belediyeler Birliği'mizin Mayıs ayı, meclis vardı. Görevi sürdürmekte olan Belediyeler Birliği Başkanımız Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin hanımefendi görevi Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz Bey'e devretti. Tabii meclis toplantısında encümen seçimi de oldu. Bizler de encümenine seçildik. Zonguldak'ımıza, belediyemize bizlere hayırlı olsun. İnşallah Zonguldak'ımızın ihtiyaçları, sıkıntıları noktasında orada Zonguldak'ımızı temsil eden fayda sağlamayı başarılı olmaya gayret göstereceğiz."

28 MAYIS'TAN MİLLETİN İRADESİ TECELLİ ETTİ
28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2 tur seçiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim zaferini değerlendiren Belediye Başkanı Ömer Selim alan,"28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu hep beraber bir demokrasi şöleni olarak yaşadık Zonguldak'ımızda ve ülkemizde. Vatandaşımızın istediği, milletin iradesi tecelli etti ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan elli artı bir kuralını aşarak yüzde elli ikinin üzerinde bir oy alarak tekrar on üçüncü cumhurbaşkanımız seçildi. Tabii ki buna çok sevindik, mutlu olduk. Cumhurbaşkanımıza, ülkemize Milletimize ve bütün hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun. Kaldığımız yerden hizmet siyaseti, eser siyaseti yapmayı inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğine devam edeceğiz. Dediğim gibi bütün ülkemize, milletimize, vatanımıza hayırlı uğurlu olsun." şeklinde konuştu.

KAPUZ PLAJI 19 HAZİRAN'DA SEZONU AÇIYOR
“19 Haziran'da inşallah Kapuz Plajı'nı açıyoruz. Yani giriş ücretleri zaten standart biliyorsunuz. 10 olacak, şezlong 15 lira olacak ve 7-15 yaş altı ücretsiz olacak.”
Başkan Alan ayrıca Sünnet şöleniyle ilgili şu an netlik kazanan bir durum olmadığını da sözlerine ekledi.

DEVRİM ARACINI ENGELLEDİLER AMA DEVRİN ARACINI ENGELLEYEMEDİLER
TOGG aracına olumlu tepkiler aldıklarını belirten Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan;
" Yerli, milli, aracımız, gururumuz. Yani tabii Zonguldak Belediyesi'nin de diğer illere, büyükşehirlere de nazaran öncelikli olarak bu aracı temin etmesi, Zonguldak'ımızda ki hem bizlere, hem insanlarımızı mutlu ediyor. Tabii ki Ankara'dan getirirken olsun ya da buradayken görünce mutluluğunu paylaşın. El sallayan, korna çalan ki Ankara dönüşü hakikaten otobanda çok güzel tepkiler oldu. İnsan da mutlu oluyor.
 Niye?
- Çünkü gurur duyuyorsun. Göğsün kabarıyor. Yani bunu biz yaptık. İnşallah daha iyilerini gençlerimiz yaparlar. Zamanında devrim aracını engelleyenler, devrin aracını engelleyemediler. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çok daha iyilerini yapacağız. Bizim milletimiz daha iyilerini hak ediyor. Gençlerimize çok güveniyoruz. İnşallah gençlerimiz, yarınlarımızın teminatı olan yavrularımız bunların çok çok daha iyilerini yapacaklar. Türkiye insanımız bunların çok daha iyisini hak ediyor." dedi.

HAZİRAN AYI İÇERİSİNDE LAVUAR ALANI PROJESİ'NİN İHALESİNİ YAPMAYI PLANLIYORUZ..
Haziran ayı içerisinde Lavuar Alanı projesini yapmayı planladıklarını ve kabine belli olduktan sonra yeni Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanını Zonguldak'a davet edeceklerini ifade eden Belediye Başkanı Ömer Selim Alan sözlerine şu şekilde devam etti;
"Kabine verildikten sonra yeni Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanı'nı Zonguldak'a davet edeceğiz.
Haziran ayı içinde lavuar alana projesinin ihalesini planlıyoruz. İnşallah tabii takdir Sayın Cumhurbaşkanımızın. Artık Çevre Şehircilik iklim değişikliği bakanımız kim olursa; Zonguldak'ımız için, şehrimiz, insanımız için en sık kapısını çalacağımız Ankara'da zaten biliyorsunuz Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdır.
İnşallah hayırlı, uğurlu olur, hem Zonguldak'ımızı hem bizlere, hem de vatanımıza, milletimize."
(Haber-Ercan Demir)