Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki şehir çöplüğünde yangın çıktı. Zaman zaman küçük çaplı patlamalarından yaşandığı yangına Safranbolu Belediyesi itfaiye ekipleri, tankerler ve Orman İşletme Müdürlüğü aranzözleri ile söndürme çalışmaları sürüyor.
Olay, Cüzzamlılar Deresi üzerindeki şehir çöplüğünde meydana geldi. Hava sıcaklıklarının artması ile birlikte sabaha karşı çıkan yangın sonrası Karabük ve Safranbolu’da gökyüzünü dumanla kapladı. Kanyon kısmında başlayan yangına Safranbolu Belediyesi itfaiye ekipleri, tankerler ve Orman İşlet Müdürlüğü arazözleri ile müdahaleleri sürüyor. Zaman zaman küçük çaplı patlamalarında yaşandığı yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, çöplüğün 1 yıldır kullanılmadığını ve havaların ısınmaya başlaması ile yangının çıktığını söyledi.
Şahin, “ İtfaiye ve Fen İşleri Müdürlüğümüz ile söndürmek için çalışıyoruz. Her zaman havalar ısındı mı aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Safranbolu Belediyesi olarak uzun süredir burayı kullanmıyoruz ancak kaçak çöp atanlar oluyor. Ne kadar müdahale etsek te önüne geçemiyoruz” dedi.
(İHA)

Editör: Haber Merkezi