Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Eylül ayı 3 birleşimi gerçekleştirildi.
Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştirilen mecliste gündemdeki maddeler görüşerek karara bağlandı.

TOPRAK SU LABORATUVARI  ANALİZ ÜCRETLERİ YENİDEN BELİRLENDİ


Mecliste Özel İdare bünyesinde bulunan, Tarım ve Orman Bakanlığı Toprak Reformu Genel Müdürlüğü tarafından 16.05.2014 tarihinde 1970 laboratuvar numarası ile yetkilendirilen Toprak ve Su Analiz Laboratuvarında yapılmakta olan toprağın verimlilik analizi (Kapsam 1) ile tarımsal sulama suyu analizleri (Kapsam 3) 2023 yılı birim fiyatının 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nun 10. maddesinin 'o' fıkrasına istinaden değerlendirilmesi hususunun görüşülerek kabul edildl.

Buna göre; Toprak su labaratuvarı  fiyat tarifesi teklifi 2023 yılında  tarım İl İİlçe Müdürlüğü ve Ziraat Odaları aracılığıyla başvuranlar 100 TL. Şahsi başvuranlar 200 TL. oldu.

Daha öncesinde de 2014 ile 2019 arasında Tarım il, ilçe müdürlüğü ve Ziraat Odaları aracılığıyla başvuranlardan 10 TL, toprak ve sulama suyu şahsi başvurulardan da 40 TL alınıyordu. 2019 ile 2023 'te ise 25 lira ve 50 lira alınıyordu. 

NECDET KARAVELİ; LABORATUVAR ÜCRETLERİ ÇOK UCUZ OLUNCA VATANDAŞ TEREDDÜTLE BAKIYOR

Toprak su analiz ücretleri ile konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, "Piyasaya araştırdık ve şöyle bir sıkıntı var. Biz çok ucuz tuttuğumuz için  vatandaş bu sefer  tereddütle bakıyor. Yani buradaki analiz düzgün değil mi? Diyor. O yüzden biz bu fiyatı çok aşağıda tutarsak arkadaşlar vatandaş tercih etmiyor. Onu da söyleyeyim." ifadesini kullandı.

YARAŞLIYÖRÜK KÖYÜ YOLU EK YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

Mecliste Ereğli İlçesi Yaraşlıyörük Köyü hudutlarında bulunan 113 Kontrol Kesim Numaralı yol, İdaremiz yol ağında olup, yolun mülkiyet ile ilgili gerekli izin irtifak işlemlerinin tamamlanabilmesi için 2023 Yılı Ek Yatırım Programına alınması ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe, İçişleri, Tarım ve Orman ile Köylere Yönelik Hizmetler komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 24 – 24 – 16 – 14 – 26 sayılı raporları görüşülerek oy birliğine kabul edildi.

Gelecek toplantının gün ve saatinin belirlenmesiyle birleşim tamamlandı

(Haber: Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz