Çaycuma Belediyesi’nin Tataristan’daki kardeş kenti Agryz’dan Belediye Başkanı Lenar Nurgayanov başkanlığında gelen heyet temaslarına başladı. 
Heyet ilk olarak Belediyemizi ziyaret etti. Belediyemizin önünde Çaycuma Belediyesi Halkoyunları Topluluğu tarafından ülkenin çeşitli yörelerinden oluşan halkoyunları gösterileri karşılanan heyet daha sonra Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı’nın makamına geçti.
KANTARCI: “AGRYZ’LA ÇOK DAHA İYİ ŞEYLER YAPACAĞIZ”
Başkan Kantarcı, Agryz Başkan Lenar Nurgayanov ve eşi Elza Nurgayanova, Agryz Belediyesi Genel Sekreteri Ilsat Halikov, Belediye Başkan Yardımcısı Gulnas Djametova, Belediye Başkanı Yatırım Danışmanı Rustam Gubaydullin, Belediye Sosyal İşler Bölüm Başkanı Ilsat Garifullin’in yanı sıra StoryGrad Şirketi Direktörü İş İnsanı Marsel Sitidikov’dan oluşan heyete yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyeti bildirdi. Kendilerinin geçtiğimiz haziran ayında Tataristan’a yaptıkları ziyaret sırasında gördükleri ilginin  hâlâ kendilerini duygulandırdığını söyleyen Kantarcı, “Almanya’nın Lennestatd kentiyle çok güzel bir kardeş kent ilişkimiz var. Aynı kültürel iklimi paylaştığımız Agryz’la çok daha iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum.” dedi.
KARİKATÜR VE KARAKALEM PORTRE ARMAĞAN ETTİ
Çaycuma’da olmaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Agryz Belediye Başkanı Lenar Nurgayanov, “Kendimizi kendi evimizde gibi hissediyoruz. Çaycuma ile ilişkilerimizi çok yönlü olarak geliştirmek istiyoruz. Bu ziyarette bu doğrultuda önemli adımlar atacağımızı düşünüyoruz.” dedi. Agryz Belediye Başkanı Nurgayanov Başkan Kantarcı’ya ziyaretin anısına bir hediye paketi sunarken Başkan Kantarcı mevkidaşına Karikatür Ressam Mete Arif Tokmak tarafından yapılmış karikatür ve karakalem portre armağan etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ