ZONGULDAK

Kardeşlik maçı

Zonguldak Kömürspor Kulübü Başkanı M. Salih Demir'in çağrısı üzerine, Zonguldak Kömürspor-Karabük İdmanyurdu spor kulüpleri arasında geliri tamamen deprem bölgesine gönderilmek üzere iki "dostluk maçı " yapılacak.

İlki 22 Şubat'ta Zonguldak'ta, ikincisi 26 Şubat'ta Karabük'te oynanacak.

Zonguldak ve Karabük spor kulüpleri arasında önceden beri bir "soğukluk" olduğunu ifade edenler olsa bile, karşılaşmaların "anlık" stres ve heyecanı ile yaşanan durum ve kendi aralarındaki "sportif rekabet " kimileri tarafından bir nevi "şehir efsanesine " dönüştürülmeye çalışılıyor.

Bilindiği gibi şehir efsaneleri gerçeği yansıtmaz, yanıltıcı ve abartılı bir özelliği vardır.

***

Zonguldak ve Karabük etle-tırnak gibidir…

Karabük, Zonguldak'ın kardeşidir, hem de öz kardeşidir.

Sayın Salih Demir'in çağrısı ile gerçekleşecek olan "dostluk maçı " iyilik adına yapılmış çok güzel bir örnek olacağı gibi, yukarıda sözünü ettiğimiz şehir efsanesini de ordadan kaldırmış olacak.

Esasen, evet, aynı zamanda bu bir "dostluk maçı" dır, ancak bunun da ötesinde çok önemli ve değerli bir "kardeşlik" maçıdır.

Deprem bölgesinde yaşayan kardeşlerimiz adına düzenlenen bir kardeşlik maçı...

İşte bu yüzden, hem Zonguldak'ta, hem de Karabük'te yapılacak maçlarda tribünlerin hınca hınç doldurulması, mümkün olan en yüksek gelirin sağlanarak deprem bölgesine ulaştırılması hedefleniyor.

***

Her iki maçta da tribünlerin doldurulması çok önemli, ancak maçlara gidemeyecek olanlar da bir maç bileti alıp katkı sağlayabilir.

İlimizdeki büyük özel sektör kuruluşları çok sayıda bilet alarak katkıda bulunabilir, aynı şekilde STK ve sendikalar ile işadamları ekonomik güçleri ile orantılı olacak şekilde toptan bilet alıp, bu hassasiyete ortak olabilir.

GMİS Genel Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreteri Tayfun Demir, 100 maç bileti alarak katkıda bulundu.

İlimizde BİN maç bileti alacak işadamlarımız ve büyük özel sektör kuruluşlarımız var.

Onlar da bu hassasiyete katılmalı, onlarda bu kardeşliğe ortak olmalı…

Bu bir kardeşlik maçı…

İki kardeş şehirden, deprem bölgesindeki kardeş şehirlerimize uzanacak bir dostluk eli…

Her iki spor kulübümüzü de alkışlarken...

Bunun yüksek anlamını unutmayalım.

Erhan ÇAKMAK