KAVGA YENİDEN ALEVLENDİ!

Sanıyorum merak etiniz
Neyin kavgası yeniden alevlendi diye
Kavganın sebebi; 
“Milli Görüşü kim temsil ediyor”
Malum Merhum Başbakan Necmettin Erbakan’ın kurduğu Saadet Partisi ile oğlu Fatih Erbakan’ın kurduğu yeniden Refah Partisi arasında yaşanan bar kavga bu.

Yeniden Refah Partisi ilk kurulduğu zaman Milli Görüşü kim temsil ediyor tartışması oldukça yaygında ve her iki parti yetkilileri Milli görüşü biz temsil ediyoruz şeklide açıklama yaparak birbirlerini eleştiriyorlardı.
Ve bu tartışmanın ateşi neredeyse sönmek üzereydi ki, tartışma küllerinden adeta yeniden doğdu diyebiliriz

Kanal Z’de canlı olarak yayınlanan ve meslektaşım Neriman Dengiz’in moderötürlüğünü yaptığı Bugünden Yarına isimli programa konuk olan Saadet Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı İsmail Üstünyer, Yeniden Refah Partisi için isim kullanmadan, “"Milli görüşün tek temsilcisi Saadet Partisidir ve milli görüş söylemlerini kullanan partiler ancak taklitçi partilerdir" ifadesini kullandı.

Saadet Partisi Merkez ilçe Başkanı İsmail Üstünyer, "Milli görüşün tek temsilcisi Saadet Partisidir" diyerek, 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimler öncesinde merhum Necmettin Erbakan'ın kurduğu Saadet Partisi ile merhum Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan tarafından kurulan Yeniden Refah Partisi arasında yaşanılan "Milli görüşü kim temsil ediyor" tartışmasını yeniden alevlenmiş oldu.
Bakalım Yeniden Refah Partisi’nden bu eleştiriye nasıl bir cevap gelecek.

**
KENAN ZEREN..
Bu arada Yeniden Refah Partisi demişken, İl Başkanı Necdet Sarı Milletvekilliği Aday Adaylığı için görevinden istifa etti. Yerine ise Yönetim Kurulu üyesi Kenan Zeren seçim sonuna kadar İl Başkanlığı görevine yönetimin kararıyla vekaleten atandı. Yeniden Refah partisi Kenan Zeren’e emanet
Başarı da, başarısızlıkta onun sırtında 
Kenan Zeren’e çok ağır bir sorumluluk yüklenmiş oldu
Kenan Zeren’i çok uzun yılardır tanıyan bir kişi olarak görevini en iyi şekilde yapacağından hiç kuşkum yok.  Kenan Zeren, Necdet Sarı ile birlikte bir dönem Refah Partisi’nden görev yapan iki isimdi. Necdet sadrı dönemin Refah Partisi İl Başkanı, Kenan Zeren ise Kilimli İlçe teşkilatında görev alan bir isimdi. Refah Partisi’nde ki Fatih Erbakan’a karşı olan ayrımcılık ile birlikte Fatih Erbakan’ın yollarını ayırması sonrasında Kenan Zeren ve Necdet Sarı’da Fatih Erbakan ile yola devam kararı alan iki isimdi.
Şimdi biri Milletvekili adayı, diğeri de İl başkanı
Her iki ismi Necdet sarı ve Kenan Zeren’i kutluyor ve başarılar diliyorum. 
Yeniden Refah Partisi şimdi Kenan Zeren’in sorumluluğunda, Kenan Zeren’e emanet
Ve Kenan Zeren bu emanete en iyi şekilde sahip çıkacak bir isimdir

**

MUKADDER YALÇIN VE MEMLEKET PARTİSİ-MUHARREM İNCE

Memleket Partisi İl Başkanı Mukadder Yalçın, partisinden Milletvekilliği aday adaylığını açıkladı
Mukadder Yalçın nasıl bir insan diye bana sorarsanız
Hizmet aşığı bir kadın o
Zonguldak’a hizmet etmek sevdasıyla yanıp tutuşan bir isim
Muharrem İnce’ni CHP’den ayrılmasından sonra Memleket Partisi’ni kurdu. O dönem CHP içinde siyaset yapan Mukadder Yalçın Muharrem İnce ile birlikte yolunu çizdi ve CHP’den ayrılarak Memleket Partisi’nin Zonguldak’ta kurucusu oldu.
Ve Şimdi Mukadder Yalçın Zonguldak Milletvekili Aday Adayı olarak karşımızda duruyor. Ve kesinlikle de Milletvekili Adayı çünkü Muharrem İnce’nin Zonguldak’ta en çok güvendiği bir isim o.

**
MUHARREM İNCE, KEMAL KILIÇDAROĞLU’NDAN DAHA FAZLA OY ALACAK

Ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladı.
Kemal Kılıçdaroğlu çok uğraştı, aday olmasın diye ama maalesef gücü yetmedi.
Ve bunu iddia ediyorum ki Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu’ndan fazla oy olacak
Millet İttifakı Kemal Kılıçdaroğlu’nu aday yaparak hayatını hatasını yaptı.
Meral Akşener o masaya geri dönmeyecekti ve bunu yaparak o da siyaseten bitişini imzalamış oldu

**
KISADAN HİSSE-BALTAYI BİLEMEK

Bir ormanda iki kişi ağaç kesiyormuş. Birinci adam sabahları erkenden kalkıyor, ağaç kesmeye başlıyormuş, bir ağaç devrilirken hemen diğerine geçiyormuş. Gün boyu ne dinleniyor ne öğle yemeği için kendine vakit ayırıyormuş. Akşamları da arkadaşından bir kaç saat sonra ağaç kesmeyi bırakıyormuş.

İkinci adam ise arada bir dinleniyor ve hava kararmaya başladığında eve dönüyormuş. Bir hafta boyunca bu tempoda çalıştıktan sonra ne kadar ağaç kestiklerini saymaya başlamışlar.

Sonuç:  İkinci adam çok daha fazla ağaç kesmiş. Birinci adam öfkelenmiş: "Bu nasıl olabilir? Ben daha çok çalıştım. Senden daha erken işe başladım, senden daha geç bitirdim. Ama sen daha fazla ağaç kestin. Bu işin sırrı ne?"

İkinci adam yüzünde tebessümle yanıt vermiş: "

Ortada bir sır yok. Sen durmaksızın çalışırken, ben arada bir dinlenip baltamı biliyordum. Keskin baltayla, daha az çabayla daha çok ağaç kesilir.

"Kendimizi geliştirmek, baltamızı bilemektir. Kendimize zaman ayırıp, yaşamımızı objektif bir bakışla gözden geçirmektir. Zayıf bulduğumuz yanlarımızı geliştirmek için çaba göstermektir. Bu, zihnimizin, ruhumuzun, karakterimizin güçlenmesi için olmazsa olmaz bir koşuldur. Delhi'deki ünlü tapınakta Sokrat'ın şu sözü yer alır: "İnsan Kendini Tanı." Kendini tanımak, şu anda olduğumuz noktayla olmak istediğimiz nokta arasındaki yoldur. Kendini tanımak, kendimizi nasıl gördüğümüz ile başkalarının bizi nasıl gördüğü arasında fark olmaması anlamına gelir. Bireysel ve iş yaşamımızda başarılı, mutlu ve doyumlu olmak istiyorsak, baltamızı bilemek için kendimize zaman ayırmalıyız.

**
GÜNÜN SÖZÜ: Belki hiçbir şey yolunda gitmedi; ama hiçbir şey de beni yolumdan etmedi!