GÜNCEL

Kayınova su zammını eleştirdi

Zonguldak Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Dr. Atınç Kayınova, Kanal Z'de yayınlanan Güne Merhaba programına telefonla katılarak, su zammını eleştirdi.

CHP olarak su ücretlerinde indirim istediklerini,ancak belediye yönetiminin bunun tersini yaptığını ifade eden Kayınova, Pandemi döneminde temel sağlık argümanı olan suya zam yapılmasının yanlış olduğunu vurguladı.

Kayınova, konuyla ilgili şunları söyledi :

" Bütçenin bütünü üstünde yaptığımız değerlendirme sürecinde Zonguldak Belediyesi’nin su kanal hizmetlerinin 2021 yılı 22 milyon TL ödeneğe karşılık su hizmetlerinden 30 milyon TL gelir karşıladığını ve 8 milyonluk karın hedeflendiğini gözlemledik.Alan’a sorduğumuzda kayıp kaçak diyor kendileri.Seçim kampanyası boyunca iki kullandığı argüman vardı.Bir tanesi yollardı.Zonguldak’ta yapılmamış alt çalışmalar yapılıyordu o dönemin Fen İşleri Müdürü Ogan Köktürk’tü ve başarılı bulundu ki, seçim kampanyası boyunca Fen İşleri Müdürünü kötüleyen Selim Alan şimdi Ogan Bey’i Belediye Başkan Yardımcısı yaptı.

Halkın günlük konforuna yönelik çalışmalar yapılamadı.İnsanlar isyandaydı haklılardı.Ama onun arkasında dönemin Başkanı Muharrem Akdemir’di bunların içinde bizler vardı.CHP'li belediye hizmetlerinin 

önünün kapanması her türlü gördük.

Muharrem Akdemir suya zam yapmadı.İlk golü zamla yaptılar.Meclise indirim teklif etmiştik bizim rakamlarımızla indirim yapılabilirdi geçen sene.

Bakım ücretine 2 TL eklendi.Yaklaşık ayda 100 milyon TL ediyor.Su sayaç bakım ücreti kesiliyor.

İş yerlerinden de 7 TL , 9 TL ye çıkardı Sayın Alan.Suya zamlar geldi.Maske temizlik diyorsunuz bu dönemde en sağlık materyale zam getiriyorsunuz.

Zonguldak Belediyesi’nin 2021 yılı su kanal hizmetlerinin  bedeli 7 milyon TL dir.

Halkın sırtına yük bindirmemek için CHP çok uğraşmıştır.

Gelir gelmez en kolay iş fedakarlık adıyla ıban numarası yolluyorlar.Merkezi bütçeden yardım alıyorlar.Başarısız bir belediyecilik var.Muharrem Akdemir’in gerisindeler.

Maden şehri olması tesisatın eski olması su kayıp kaçak oranında %70 olayı var.

Yönetim hizmeti bütündür.TOKİ geldi yapıyor ama halkın kullanımı ile ilgili zam yapıyorsanız bir eşitsizlik yapıyorsunuz."

HABER:ESRA AYDIN