Kilimli Kaymakamı Necdet Özdemir, "Hasar tespitler yapılmaya başlandı.  Bitirdiğimizde Cuma günü inşallah  vatandaşlarımızın hesabına paralar yatırılacak" dedi.

Hasarın durumuna göre tam ve kısmi olarak AFAD tarafından yardım yapılacağını belirten Kaymakam Necdet Özdemir ayrıca Kilimli'min fırtınadan fazla etkilenmediğini  söyledi.

Kaymakam Necdet Özdemir, okullarda ve Kamu binalarında fırtınadan zarar olmadığını belirterek şunları söyledi

''AFFET'TEN EN AZ ETKİLENEN KİLİMLİ OLDU''

"Kilimli şükürler olsun  birkaç afettir çok iyi durumda. Yani ilimiz genelini etkileyen sel felaketi olsun, şimdiki fırtına felaketi olsun Kilimli, ilçeler arasında en iyi durumda olan oluyor her zaman. İnşallah  tekrar afet yaşamayız. Bir kere Kozlu ve Ereğli'ye baktığımız zaman bizim durumumuz çok çok iyi. Çok fazla bir olay, ihbar yok.

Böyle büyük bir fırtına sonrasında. Yani tabii ki 60'ye yakın ihbar  vardı. Peki bunlar neydi? Ağaç Devrilmesi olur, çatı uçması olur. Kısmi su basması vs. Ama gidilip bakıldığında 5-10 tane çatının komple uçması dışında çok fazla bir zararımız yok. 

''HASAR TESPİTLERİ BİTMEK ÜZERE CUMA GÜNÜ AFAD TARAFINDAN PARALAR HESABA YATIRILACAK''

Şimdi arkadaşlarımız tespitleri yapmaya başladılar. Bugün itibariyle tespitleri inşallah bitirdiğimizde  planlanan, Cuma günü inşallah  vatandaşlarımızın hesabına paraların yatırılması şeklinde. 

''KAYMAKAMLIK OLARAK SYDV'DEN YARDIM YAPACAĞIZ''

Bunun yetmediği yerlerde yine bizler Sosyal Yardımlaşma Vakfı olarak vatandaşlarımızın kendi durumlarını, özel durumlarına bakarak ekstradan bir yardım yapmayı planlıyoruz. 

Ama bu AFAD'ın yardımından hemen sonra olacak. Önce bir AFAD'ın yardımı, ne kadar yardım yapacağı,  vatandaşlarımıza göreceğiz. Ondan sonra ona göre  bizler de kaymakamlık olarak yapabileceğimiz yardımları ekstradan yapacağız. Bu konuda vatandaşlarımız müsterih olsunlar. 

Dediğim gibi şu anda Ereğli çok kötü durumda. Kozlu sonrasında hani ondan sonra bizden biraz daha kötü durumda diyelim. Biz  içlerinde kıyı kenarında olan bir ilçe olarak, deniz kenarında olan bir ilçe olarak çok iyi durumdayız şükürler olsun. Keşke hiçbir yerde yaşanmasaydı bu afet ama maalesef yaşanabiliyor.

Böyle dediğim gibi gelecek hafta içerisinde en geç bizler de vatandaşlarımıza yardım etmiş oluruz. Vatandaşlarımızın kayıplarını karşılarız inşallah. 

''YARDIMLAR HASARIN DURUMUNA GÖRE TAM VE KISMI OLARAK YAPILACAK''

Şu ana kadar yani ciddi anlamda 20'ye yakın deniyor ama tabii tam tespiti yapmadan bir şey söylemek mümkün değil. Biz tam çatı uçması şeklinde  olan evlerimizi gezdik. O da 5-6 tane civarındaydı.  Yani hepsine yardım edilecek ancak hasar durumuna göre yardım edilecek. Yani vatandaşın çatısı tam uçmuşsa ona göre bir miktar ıyardım yapılacak ama kısmi bir  zarar varsa ona göre bir yardım yapılacak tabii. Ağır hasarlı, orta hasarlı,  az hasarlı şeklinde bir tespit yaptıktan sonra o miktarları takdir edilecek. Ona göre bir yardım yapılacak. Ama tam  vatandaşın evinin çatısının uçtuğu çok bir vaka yok. En fazla 5-6 tane var.

''OKULLARIMIZDA ŞÜKÜRLER OLSUN BİR SIKINTI YOK''

Okullarımıza şükürler olsun bir sıkıntı yok. Çok hafif bazı yerlerde su basmaları olmuş. Onlar da  zaten geçici şeyler. Yani böyle bir fırtınada çok olağan şeyler. 

''ÇATALAĞZI SAĞLIK OCAĞININ ÇATISI UÇTU O BİNADA ÇATALĞZI BELEDİYESİ'NE AİT''

Kamu kurumlarının şu ana kadar bize gelen bir Çatalağzı'nda sağlık  Bakanlığı'mızın, Sağlık Müdürlüğümüzün kullandığı bir binanın, Çatalağzı Belediyesi'ne ait olup, işte sağlık müdürlüğüne tahsis edilen bir binanın çatısının uçtuğu söylendi bana. Onun dışında kamu kurumlarımızda ciddi bir sıkıntı yok. 


 

Kaynak: Ercan Demir