Karadeniz'de doğal gaz keşfedildi, yatırım merkezi olarak da Filyos beldesi seçildi, TPAO burada büyük yatırımlar yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Bu arada işçi alımları da yapıldı. Yapılan açıklamalar arasında Karadeniz'de diğer doğal gaz sondaj çalışmalarının da sürdürüleceği ve başka gaz sahalarının da ülkeye kazandırılacağı var. Tüm bunlar gerek yazılı gerekse sözel basında yer aldı ayrıca  belgeseller de çekildi, belki müzikaller bile yapılacak. Ve bu  kapsamda yapılan bir belgeselin galası yapıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz’deki doğal gaz keşfinin hikayesinin anlatıldığı “Keşfin Ateşi” belgeselinin İstanbul’daki galasına katıldı.

Dönmez, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından düzenlenen belgeselin gala programında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin geleceğine ışık tutanların, Türkiye’nin müreffeh yarınları için ter dökenlerin hikayelerine şahitlik edileceğini söyledi.

Karadeniz’deki projenin büyük bir başarı hikayesi olduğunu dile getiren Dönmez, Karadeniz’deki keşfin haberini ilk aldığında duyduğu heyecanı unutamadığını ifade etti. Dönmez, “Fatih’i, Karadeniz’e uğurlarken o gün törende birçok kişinin ‘bu kez olacak’ dediğini hatırlıyorum. Bir kere işin başındaki ekibimiz buna inanmıştı. Biz de ekibimize inanmıştık. Bu işe gönüllerini koymuşlardı. Bizler de ekibimize, teknolojimize, mühendislerimize, arkamızdaki milyonların dualarına güveniyorduk” açıklamalarında bulundu.

Bu açıklamalar ulusal basında ve  bazı yerel basında yer aldı. Doğal gaz konusunu kapsam alanı içine alan Sanayi Gazetesinde de yer aldı.

Sanayi Gazetesinde yer alan habere göre Karadeniz gazının arkasındaki büyük emeği “Keşfin Ateşi” belgeseliyle bir saate sığdırmaya çalıştıklarını aktaran Dönmez, “Biliyoruz, bu gecenin kahramanlarının, bu gecenin başrol oyuncularının hikayesi bir geceye sığmayacak kadar büyük ve derin. Bizler sadece bu hikayelere bir ayna tuttuk. Türkiye’nin enerji tarihi baştan yazılırken, bu hikayelerin kıyıda köşede kalmasına, unutulmasına ya da birkaç kişinin bilmesine gönlümüz razı olmadı” ifadelerini kullandı.

Türkiye Enerji tarihi ile ilgili çalışmalarını seri haline getireceklerini aktaran Dönmez, birçok uzmanın Karadeniz projesinde yer almak için Türkiye’ye döndüğünü belirterek, “Hepsinin tek bir motivasyonu var. Ülkelerine, doğduğu topraklara, Türkiye’ye hizmet etmek. Bir yerde vatani görevi ifa etmek. Ülkemizin büyümesine, gelişmesine katkı sağlamak. Buradaki hikayeleri seri haline getireceğimiz bir çalışmamız olacak. Belki ilerleyen dönemde bunları kitap haline de getirebiliriz” diye konuştu.

Durumlar böyle işte...

Şimdi gelinen bu aşamada bizim de kafamıza şu  sorular takıldı:

-Mademki doğal gazın keşfedildiği yer bizim Filyos açıkları, Filyos da bizim Zonguldak'ın bir beldesi, yapılan yatırımlar da bizim yöremizde, bu yapılan gala neden İstanbul'da?

-Haaaa?

-Bizim iktidar milletvekilleri böylesine önemli bir konunun Zonguldak'ta gerçekleşmesi için ne gibi girişimler de bulundular?

Evet;

Bizim de aklımıza bunlar takıldı ve soruyoruz...

Garip değil mi?

Şeker burada, un burada, yağ burada,

Yapılan helva da burada;

Ne işiniz var İstanbul'da?