Kilimli Su Ürünleri Kooperatifi Müdürü Bülent Aksu, barınakta soğuk hava deposu yapımının tamamlandığını söyledi.
Balık mezat alanının ise önümüzdeki bira içerisinde tamamlanacağını ifade eden Bülent Aksu şunları söyledi.

'BALIKÇILARIMIZIN PARA KAZANMASINI SAĞLAYACAĞIZ'

"Bilindiği üzere birinci projemiz vardı. Mezat alanında soğuk hava depoları yapımı. Soğuk hava depomuz tamamlandı bitti. Şu anda hazır hale başladı. Aktif olarak çalışıyor. İkinci aynı projenin için mezat alanı projemiz devam ediyor. Muhtemelen bir ay içinde burası da bitecek. Tutulan balıkları burada değeriyle birlikte Kilimli halkıyla buluşturacağız. Hem de balıkçımızın para kazanmasının de para kazanmasını sağlayacağız. Balık satışını kooperatif olarak düzenli hale getireceğiz"

'BARINAKTA GÜNEŞ SİSTEMİ PROJESİ VE AĞ BAKIM ALANLARI OLUŞTURACAĞIZ'

Barınakta güneş sistemi projesi ve ağ bakım alanlarında oluşturacaklarını ifade eden Kilimli sürümleri Kooperatifi Müdürü Bülent Aksu, sözlerine şu şekilde devam etti:

'KARADENİZ'İN GÖZDE LİMANLARINDAN OLACAĞIZ.. KAMİL ALTUN'A TEŞEKKÜR EDİYORUZ'

Devamında ikinci projemiz güneş sistemi projesi ve ağ bakım alanları. güneş enerjisi ile limanı besleyeceğiz. Belediye Başkanımız Kamil Altun'un ve kooperatif başkanımız Harun Şahintürk'ün katkılarıyla kendilerine bu arada teşekkür ediyoruz. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın bütçesiyle kaymakamlığın iştirakleriyle bunlar şu anda ihaleye çıkmış durumda. İkinci projemiz güneş kaynaklı projelemiz. Kilimli'yi balıkçının gözde limanlarından yapacağız"

Kaynak: Ercan Demir