Kilimli İlçe Merkezinde Bölüm’den başlayıp ve sahile kadar yaklaşık olarak 2.5 km uzunluğundaki dere DSİ tarafından ıslah edilecek.
DSİ yetkililerinden alınan bilgiye göre, dere ıslah çalışmaların yakında başlayacağı belirtilek şöyle denildi:

ESTETİK GÖRÜNÜM SAĞLANMIŞ OLACAK
“Kilimli Belediye Başkanlığı’nca Kilimli İlçe Merkezi'nde eski yıllarda yapımı tamamlanmış olan duvarların bakım onarımı talep edilmiştir. Konu Bölge Müdürlüğümüzce de incelenmiş olup hazırlanacak raporun Genel Müdürlük Makamına sunulması planlanmıştır. İlçe merkezinden geçen dere üzerinde beton duvarlar Bölüm Mahallesinden başlayarak sahile kadar 2,5 km civarındadır.
Mevcut duvarların bir kısmı çok eski yıllarda yapıldığından, gerek estetik, gerekse emniyet açısından yer yer bozulmalar meydana gelmiştir. Buna göre; taban betonu, kaplama beton ve olmayan kısımlarda korkuluk yapılması ile İlçe merkezinin emniyetinin sağlanması ve estetik görünüm kazandırılması sağlanmış olacaktır.
Ancak; bölgede faaliyet gösteren kaçak kömür ocaklarının dere yatağına bıraktıkları kömür atıkları ve kanalizasyon, çöp vs. gibi atıkların engellenmesi ile ıslah edilecek dere yatağının daha sağlıklı olacağı aşikârdır.” 
Hatırlanacağı üzere kısa bir süre önce de DSİ yetkilileri tarafından Kilimli belediye başkanı Kamil Altun ile birlikte derede incelemelerde bulunmuştu.
(HABER-ERCAN DEMİR)


Editör: Haber Merkezi