Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Zonguldak'ın 4. kurulu Öğretmen Evi'nde düzenlenen kongreye AK Parti Zonguldak milletvekili Saffet Bozkurt ve protokol üyeleri de katılım gösterdi.

Kongrede mevcut Başkan Sezer Şenel güven tazeledi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Zonguldak'ın 4. kurulunda konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt gençlere seslendi.

Milletvekili Bozkurt, "Sevgili Gençler, Bu coğrafya, bu topraklar pek çok şeye şahitlik yaptı. Bu memleketin öz evlatlarına engeller koyanları gördü, onları ayrıştırmaya çalışanları gördü ve hamdolsun bugün geldiğimiz noktada bu

memleketin 85 milyonunu, gençlerini, tüm evlatlarını kucaklayan bir hareket, bir lider var. Bu hareketin ve bu liderin bundan sonraki yolculuğunda Türkiye yüzyılı var. İşte bugün, bu anlamlı buluşma öylesine önemli bir yüzyılın arifesinde gerçekleşiyor. Biz hiçbir zaman geçmişte yaşananları unutmadık ve unutmayacağız, unutturmayacağız." dedi.

Saffet Bozkurt konuşmasında fetö tehlikesine dikkat çekerek şunları ifade etti;

"Kıymetli Gençler, Saygıdeğer Misafirler;

 Türkiye Gençlik Vakfımızın kuruluşunun 10. Yıl dönümünü idrak etmekteyiz. Bu vesile ile TÜGVA Zonguldak 4. İl Olağan Genel Kurulu için bir araya geldik, hepinizi saygı ve muhabbetle selamlarım. Türkiye Gençlik Vakfı 10 yıl önce kurulan ve şu anda 81 il 571 ilçe çalışmasıyla Türkiye'nin en güçlü ve en büyük gençlik hareketlerinden biri konumunda olan, dünya üzerinde iyi ve güzele dair ne varsa savunan, her daim hakkın ve adaletin tarafında olacak bir nesil yetiştirme amacıyla kurulmuş bir gençlik vakfıdır. Ülke menfaati için bir araya gelinen, varlık amacı ülkesine ve kitlelere fayda sağlamak olan her oluşum başımızın tacıdır.Türkiye’nin 81 ilinin tamamında faaliyet gösteren TÜGVA; burslarıyla, yurtlarıyla, eğitim-öğretim hizmetleriyle, kamplarıyla, fikir, kültür, sanat, spor faaliyetleriyle önemli bir yere gelmiştir.

Sevgili Gençler, Kıymetli hemşehrilerim;

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’ın liderliğinde son 22 yılda sessiz ve büyük bir devrim gerçekleştirdik. Bu devrim, esasında belki içinde yaşayanlar için çok anlamlı olmayabilir ama dışarıdan baktığınızda bu devrimin ne büyük bir devrim olduğunu, bundan 20-30 yıl sonra gençlerimiz ve bu dönemde yaşayanlar çok daha iyi idrak edecektir.

Dünyanın neresinde olursa olsun hep haktan yana saf tuttuk. Her zaman mazlumların ve masumların hamisi olmak için çalıştık, sadece aziz milletimizin hizmetkarı olduk. Bu sayede gönüllere girdik, kalplere yerleştik. Bu kadim ülkenin gençlerini PKK, FETÖ, DEAŞ gibi terör örgütleri, fikri ve cinsi sapkınlık akımları üzerinden heba ettirmemek için inancımızdan, medeniyetimizden, ecdadımızdan aldığımız ilhamla tüm bu saldırıların üstesinden gelecek, hedeflerimize kararlılıkla yürüyeceğiz. Geleceği tehdit altında olan toplumların düştüğü hataya ülkemizin de sürüklenmesine izin vermeyeceğiz. Aile kurumunun korunması ve güçlendirilmesi başta olmak üzere, bu doğrultuda gereken her türlü tedbiri alacak, her türlü teşviki yapacağız. Bizim arzumuz bu ülkenin gençliğinin elinde taşla, molotofla dolaşan değil, kalemle, kitapla dolaşan, düşünen bir gençlik olmasını istiyoruz.

Nasıl hep birlikte Türkiye isek nasıl hep birlikte Türk milletiysek nasıl hep birlikte tüm mazlumların ve mağdurların umuduysak, Türkiye yüzyılını kurarken izleyeceğimiz yol haritamız, medeniyetimizin ve tarihimizin önümüze serdiği işte bu müktesebattır. Bu yolda bizimle yürümek isteyen her bir insanımıza her bir gencimize kollarımız da yüreğimiz de sonuna kadar açıktır. Mevlana gibi herkesi kucaklayacağız, Yunus gibi gönüllere gireceğiz, Akif gibi dimdik duracağız,  Necip Fazıl gibi idrak sahibi olacağız.

Sevgili Gençler,

Bu coğrafya, bu topraklar pek çok şeye şahitlik yaptı. Bu memleketin öz evlatlarına engeller koyanları gördü, onları ayrıştırmaya çalışanları gördü ve hamdolsun bugün geldiğimiz noktada bu memleketin 85 milyonunu, gençlerini, tüm evlatlarını kucaklayan bir hareket, bir lider var. Bu hareketin ve bu liderin bundan sonraki yolculuğunda Türkiye yüzyılı var. İşte bugün, bu anlamlı buluşma öylesine önemli bir yüzyılın arifesinde gerçekleşiyor. Biz hiçbir zaman geçmişte yaşananları unutmadık ve unutmayacağız, unutturmayacağız. Bir daha bu ülkenin hiçbir evladının ayrıştırılmaması adına, ötekileştirilmemesi adına, kaybedilmemesi adına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aşkla, inançla ve beraber olarak, kardeş olarak, aydınlık Türkiye yolunda, daha adil bir dünya yolunda yolumuza, mücadelemize devam edeceğiz.

Ben bu vesileyle bugünkü TÜGVA kongremizin, gençlik buluşmamızın, bugünlerimiz, yarınlarımız ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum, geleneklerine bağlı, çağın gereklerini iyi okuyabilen,

yaşadığı topluma ve insanlığa değer katan bir gençlik için, onlara faydalı olmak için gece gündüz

çalışan siz kıymetli kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum"

TÜGVA ZONGULDAK İL TEMSİLCİLİĞİ YENİ YÖNETİMİ 

Sezer Şenel- İl Temsilcisi

Ufuk Silik- teşkilat koordinatörü

Cem Şahin -il çalışan gençlik koordinatörü

Yasemin Elif Armelal -kadın ve aile koordinatörü

Uğur kaşıkçıoğlu-ortaokul koordinatörü

Musa Bayraktar İl Eğitim koordinatörü

Serkan Çakır -lise koordinatörü

Bekir Kaya -spor koordinatörü

Sinan İnan -üniversite koordinatörü

(Haber: Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz