Zonguldak’ın Çaycuma İlçesi’nde oto galericiler bir araya gelerek kooperatif kurma kararı aldı. Kongre yapan galericiler başkanlarını da seçti.
Gerçekleştirilen kongre saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından divan başkanlığı seçildi.
Kongreye; Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, İlçe Başkanı Birol Yiğit ve yönetim kurulu üyeleri, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Ali Başören, Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir ve Şoförler Odası Başkanı Barbaros Uçar ile Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu katıldı.
YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ
Yeni yönetim kurulu üyelerinin seçimi ve görev sürelerinin belirlendi. Kongrede Denetim kurulu üyelerin seçilmesi ve denetim kurulunda yer alanların görev süresi de belirlendi. Ayrıca Yönetim kurulu üyelerinin aylık ücret ve huzur hakları ile yolluk ücretleri de belirlendi. Kongrenin sonlarına doğru ise kooperatif bütçesiyle ortak aidatların belirlenmesi üyeler tarafından da onaylanarak kabul edildi.  Dilek ve temenniler bölümünde ise galerici esnafının görüşleri ele alındı. 
Kongre sonrasında konuşma yapan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, 8-9 Temmuz 2023 tarihinde Çaycuma'da yaşanan ve terminal bölgesindeki galerici esnafınında etkilendiği sel felaketi sonrasında galericilere tekrardan geçmiş olsun temennisinde bulundu.
BAŞKANLIĞA ERSİN ÇİLOĞLU SEÇİLDİ
Sınırlı Sorumlu Çaycuma Oto Galericiler Sitesi Kooperatifi'nin yeni yönetim kurulu açıklandı.
BAŞKAN: Ersin Çiloğlu 
YÖNETİM KURULU ASİL: Emrah Türkyılmaz, Sabri Yeşil, Fatih Usluer, Mevlüt Ünbarut, Sercan Güner, Eray Güner, Sedat Başoğlu ve Sertaç Öztem oldu. Denetim Kuruluna da, Ahmet Karaca, Adem Çakır, İbrahim Dursun ve Köksal Çalışkan.

Kaynak: Haber Merkezi