Gökçebey Belediyesi tarafından Gaziler köyünün belediye sınırlarına dahil olması için yapılan seçimde hayır oyu çıktı. Köylüler Belediyeye bağlanmak istemedi.
Gökçebey İlçesinin CHP’li Belediye Başkanı Vedat Öztürk, AK Partili İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli’yi hedef alan açıklamalar yaparak vatandaşlarını etkilediğini iddia etmişti.
HALK İRADENİSİNİ ORTAYA KOYDU SAYGI DUYUN
AK Parti Gökçebey İlçe Başkanı Nurşen Yılmaz iddiaların asılsız olduğunu belirterek halkın sandıkta iradesin ortaya koyduğunu söyledi. Yılmaz yaptığı açıklamada şu konulara yer verdi;”
Gökçebey ilçemize bağlı Gaziler Köyü’nde, köyün Gökçebey Belediyesi’ne bağlanıp bağlanmaması hususunda gerçekleştirilen referandumda vatandaşlarımız, iradelerini sandıkta açık ve net bir şekilde ortaya koymuş, Gökçebey’e bağlanmak istemediklerini ifade etmişlerdir.
Bu sonucun ardından eleştirilerde bulunan Gökçebey Belediye Başkanı’nın, öncelikle bu tabloyu doğru okumak ve kendisini sorgulamakla işe başlaması gerekir.
Zira, Gökçebey’in mevcut belediye hizmetlerinden memnun olunmaması, bu sonucun ortaya çıkmasında etkili olmuş olabilir. Görev ve sorumluluk alanında gerekli hizmetleri yerine getirmeyen bir belediyenin, başka bölgelerde olumlu bir karşılık bulmasını beklemek gerçekçi değildir.”
İL ÖZEL İDARESİ HER TÜRLÜ ALT VE ÜST YAPI ÇALIŞMALARINI YAPIYOR
Zonguldak İl Özel İdaresi’nin köylere her yatırımı yaptığını belirten Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti;”
Öte yandan, İl Özel İdaremiz aracılığıyla yapılan çalışmaların ve hizmetlerin vatandaş nezdinde memnuniyet oluşturduğu da görülmektedir. Vatandaşımız, kendisine hizmet edeni takdir etmiş, etmeyeni ise sandıkta değerlendirmiştir.
Dolayısıyla bugün ortaya çıkan sonucun nedeni ne vatandaşımız ne de başka kurumlarımızdır. Asıl sorgulanması gereken, belediyenin kendi sorumluluk alanlarında bugüne kadar ne yaptığıdır.
Oraya buraya suç atmak yerine, aynaya bakıp “Biz ne yaptık, ne yapamadık?” sorusunu sormak en doğru yaklaşım olacaktır.”






