Çevre illerde ve doğa alanlarında çeşitli yürüyüş etkinlikleri yapan Kozlu Doğa Yürüyüşü Grubu, 3 Mart 1992 tarihinde Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde meydana gelen grizu faciası sonucu şehit düşen madencileri anmak için anlamlı bir etkinlik düzenledi. Grup üyeleri, etkinlik kapsamında Karabük'ün 2 bin rakım yükseklikte bulunan Keltepe'ye yürüyüş düzenledi.
8 kilometre çıkış ve 8 kilometre inişli toplamda 16 kilometre zorlu yürüyüş parkurunda yürüyen grup üyeleri, Keltepe'nin tepe noktasında, yine madenciler için yürüyen diğer gruplarla bir araya geldi. Yaklaşık 30 santimetre kar üzerinde yapılan yürüyüşün her bir adımında şehit madencilerimiz saygıyla anıldı.

Yürüyüşüyle ilgili açıklamalarda bulunan grup üyeleri, "Yerin metrelerce altında, ekmek parası için ölümle burun buruna gelen madencilerimizi saygıyla anıyoruz. Kozlu Grizu Faciası bizim asla unutmayacağımız ve unutturmayacağımız bir olay. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Ayrıca bu etkinliği düzenlememiz için bize otobüs imkanı sağlayan belediye başkanımız Ali Bektaş'ta çok teşekkür ediyoruz." diyerek yürüyüşün anlam ve önemini ifade etti. 

Yürüyüş, Keltepe'nin yüksek kesimlerinde çekilen toplu fotoğraf ile tamamlandı. 

Whatsapp Image 2024 03 04 At 11.43.55Whatsapp Image 2024 03 04 At 11.49.58

Muhabir: Ersin Çorbacı